Hozzávalók
- 8 db lasagne tészta
- 2 közepes cukkini
- 20 dkg sajt
- 3 ek olívaolaj
- 3-4 ek sűrített paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- oregánó
- bazsalikom
- cukor
- 2 dl víz
- só
- őrölt bors
Elkészítés
A sűrített paradicsomot keverjük simára a vízzel, a vöröshagymát, a fokhagymát, és a bazsalikomot vágjuk apróra. Hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Tegyük bele a szintén apróra vágott fokhagymát, majd néhány pillanat múlva öntsük fel a paradicsommal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a bazsalikomot, az oregánót, és szórjuk meg egy csipetnyi cukorral. Időnként megkeverve főzzük kb. 10 percig, majd vegyük le a tűzről és botmixerrel pépesítsük.
A cukkinit reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn, hagyjuk pár percig állni, hogy levet engedjen, majd alaposan nyomkodjuk ki. A sajtot szintén reszeljük le, a fokhagymát vágjuk apróra. Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és néhány pillanat múlva az alaposan kinyomkodott cukkinit is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd félig lefedve, időnként megkeverve pároljuk puhára.
A lasagne tésztát enyhén sós vízben főzzük ki, hideg vízzel öblítsük le, és hagyjuk teljesen leszáradni. Fogjunk meg egy tésztát, kanalazzuk rá a cukkinit, szórjuk meg reszelt sajttal, végül óvatosan tekerjük fel. Mindegyik tésztával így járjunk el.
Egy tepsibe öntsük bele a paradicsomos szószt (néhány kanál kivételévek), helyezzük egymás mellé a megtöltött tésztatekercseket, mindegyik tetejére kanalazzunk a félretett szószból, majd fóliával fedjük le. Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük kb. 40 percig. Ekkor vegyük le a fóliát, szórjuk meg reszelt sajttal, és tegyük vissza a sütőbe pár percre, hogy a sajt ráolvadjon a tetejére.
Tálaláskor helyezzük a lasagne tekercseket tányérra, kanalazzuk köré a paradicsomos szószt, és úgy kínáljuk.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK