GASZTRO

Cukkinis-sajtos lasagne tekercs

Szerző:
Szabó Anna
Ez az étel nem csak formájában, de töltelékében is más egy kicsit, mint ami első hallásra eszünkbe jut a lasagne szó hallatán. A húsos töltelék helyett, most egy cukkinivel és sajttal töltött változatot hoztunk. Minden cukkini-rajongót csakis biztatni tudunk, hogy készítse el, mert a végeredményben nem fog csalódni.

 

Hozzávalók

- 8 db lasagne tészta
- 2 közepes cukkini
- 20 dkg sajt
- 3 ek olívaolaj
- 3-4 ek sűrített paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- oregánó
- bazsalikom
- cukor
- 2 dl víz
- só
- őrölt bors

Elkészítés

A sűrített paradicsomot keverjük simára a vízzel, a vöröshagymát, a fokhagymát, és a bazsalikomot vágjuk apróra. Hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Tegyük bele a szintén apróra vágott fokhagymát, majd néhány pillanat múlva öntsük fel a paradicsommal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a bazsalikomot, az oregánót, és szórjuk meg egy csipetnyi cukorral. Időnként megkeverve főzzük kb. 10 percig, majd vegyük le a tűzről és botmixerrel pépesítsük.

A cukkinit reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn, hagyjuk pár percig állni, hogy levet engedjen, majd alaposan nyomkodjuk ki. A sajtot szintén reszeljük le, a fokhagymát vágjuk apróra. Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és néhány pillanat múlva az alaposan kinyomkodott cukkinit is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd félig lefedve, időnként megkeverve pároljuk puhára.

A lasagne tésztát enyhén sós vízben főzzük ki, hideg vízzel öblítsük le, és hagyjuk teljesen leszáradni. Fogjunk meg egy tésztát, kanalazzuk rá a cukkinit, szórjuk meg reszelt sajttal, végül óvatosan tekerjük fel. Mindegyik tésztával így járjunk el.

Egy tepsibe öntsük bele a paradicsomos szószt (néhány kanál kivételévek), helyezzük egymás mellé a megtöltött tésztatekercseket, mindegyik tetejére kanalazzunk a félretett szószból, majd fóliával fedjük le. Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük kb. 40 percig. Ekkor vegyük le a fóliát, szórjuk meg reszelt sajttal, és tegyük vissza a sütőbe pár percre, hogy a sajt ráolvadjon a tetejére.

Tálaláskor helyezzük a lasagne tekercseket tányérra, kanalazzuk köré a paradicsomos szószt, és úgy kínáljuk.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL