GASZTRO

Palacsintatorta

Szerző:
Szabó Anna
A palacsintát szinte mindenki szereti, ezért most egy kis tejszínhabos-mogyorókrémes palacsintatortát varázsolunk az asztalra. Előre tudjuk, hogy a siker garantált!

 

Hozzávalók a palacsintához

- 4 dl liszt
- 4 dl tej
- 4 db tojás
- 1-2 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 tk sütőpor
- csipet só
- olaj a sütéshez

Töltelék hozzávalói

- 25 dkg mascarpone
- 3-4 ek mogyorókrém
- 2 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés

Az egész tojásokat keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, és a tejjel, szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel keverjük simára. A palacsintasütőt kenjük ki egy kevés olajjal, tegyünk bele egy nagyobb merőkanállal a tésztából, majd a palacsinták mindkét oldalát süssük szép pirosra.

A mascarponét keverjük össze alaposan a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a mogyorókrémmel, a tejszínt pedig verjük kemény habbá.

Helyezzünk a tányérra egy palacsintát, ízlés szerint kenjük meg a mascarponés mogyorókrémmel, tegyük rá a következő palacsintát, amit a felvert tejszínhabbal kenjünk meg. Addig ismételjük, míg az utolsó palacsinta a tetejére nem kerül. A maradék mogyorókrémet, keverjük össze egy kevés tejszínhabbal, és azzal kenjük meg a palacsintatorta tetejét.

A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, hűtsük ki, és csorgassuk a torta tetejére. Tálalás előtt éles késsel szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL