SZÉPSÉG

A természet fertőtlenítője - a teafa

Szerző:
Szabó Anna
Gondolta volna, hogy a természet fertőtlenítőjeként is ismert teafa Ausztráliából származik, és pozitív hatásait már az őslakosok is ismerték? Számtalan jótékony tulajdonsága miatt manapság az egyik legsokoldalúbb natúrkozmetikai összetevőként tartják számon.

 

A natúrkozmetikai hatóanyagok széles palettájának egyik gyöngyszeme a teafa, amelyre már James Cook kapitány és legénysége is felfigyelt az 1700-as években. Az Ausztráliában honos csodaszer leveleiből teát, valamint fűszeres söritalt készítettek az őslakosok, de manapság számos más felhasználási módja is ismert: előszeretettel alkalmazzák a bőr-, haj- és szájápolás területén is. Kitűnő sebtisztító, enyhe fájdalomcsillapító, antiszeptikus hatása tette a világ egyik leghíresebb gyógynövényévé. Olaja szellemi fáradtságra, lábgombára, megfázásra, rovarcsípésre is gyógyír lehet. Remek tisztító hatása miatt nagyszerűen gyógyítja a pattanásokat, kiütéseket, ezért kiváló a problémás bőr kezelésére is.


Nem véletlen tehát, hogy a Dr. Organic márka egy egész teafa termékcsaládot hívott életre azért, hogy a sokszínű hatóanyagot minél több készítményben megtapasztalhassuk. Különösen a nyári időszakban kerül előtérbe az izzadásgátlás témaköre: a Dr. Organic teafa dezodor kifejezetten gyengéd a bőrhöz, irritációmentes, antibakteriális golyós készítmény. 24 órán keresztül hatékonyan semlegesíti a nem kívánt testszagot, gátolja a túlzott verejtékezést, megnyugtatja és hidratálja a bőrt, a pórusok elzárása nélkül.


A melegebb hónapokban a napsütés, a klóros illetve sós víz károsíthatják hajunkat, így érdemes kipróbálni a klasszikus hajápolási készítményeket is; a teafa sampont és a kondicionálót. A normál és zsíros hajra kifejlesztett termékek nemcsak felfrissítik a fejbőrt, hanem mélyen tisztítják is azt, a hajszálakat pedig fényessé varázsolják. A teafa sampon egy elismeréssel is büszkélkedhet, hiszen a legjobb készítménynek választották a 2013-as Your Hair Awardson.


A nyári szezon nélkülözhetetlen csodaszere a teafás törlőkendő, ami akár nyaraláson, utazás közben, vagy egyszerűen egy melegebb munkanapon is jó szolgálatot tehet. Minden egyes kendő bioaktív hatóanyagokkal van átitatva, így kitűnő a bőr tisztítására, felfrissítésére, ápolására.


A vakáció ideje alatt a nedves fürdőszobák, kádak és közös helyiségek bizony kitűnő táptalajt biztosítanak a gombák szaporodásához. A Dr. Organic teafás portfóliójának egyik legnépszerűbb tagja a gyorsan felszívódó körömecsetelő, amely hatékonyan lép fel többek között a körömgombával szemben, segíti helyreállítani a köröm optimális, egészséges állapotát. Antiszeptikus hatása a baktériumokra is kiterjed, valamint a köröm alatti zónában is hat.


A teafa olaja talán az egyik leismertebb natúrkozmetikai összetevő. Bőrön alkalmazva gyógyírt jelent a csípések, apró vágások, horzsolások, vérzések esetén, ezért a vakáció alatt nélkülözhetetlen, gyermekes családoknak pedig kötelező! Ugyanilyen hasznossággal bír az antiszeptikus krém, amely 100%-os tisztaságú bioaktív teafa olaj, antiszeptikus és antibakteriális hatásával védőréteget képez a bőrön, így szintén ideális csípésre, vágásra, horzsolásra, irritált bőrre.


A teafa termékcsalád kiemelt készítményei közé tartoznak a fog- és szájápolási termékek is: a fogkrém és szájvíz valódi áttörést jelent a szájhigiénia területén. A tiszta, bioaktív teafa és az értékes növényi kivonatok komplex keverékként tisztítják, fertőtlenítik és védik a fogakat, az ínyt, valamint a szájüreget, miközben extra friss leheletet eredményeznek.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL