UTAZÁS

Madrid, a szívtiprók paradicsoma

Szerző:
Szabó Anna
Hangulatos parkok, bikaviadalok, és megannyi érdekesség várja az utazó nagyközönséget Madridban. És, hogy a városban miért lepődik meg annyi turista, ha ott jár? Mi eláruljuk neked.

Na, de miért nevezik a helybéliek Madridot falunak?

A város kb. ezer évvel ezelőtt jött létre, több kisebb település összeolvadásából. Oly sokszor hallják a turisták a városban, hogy ez a falu a gatók és a machisták faluja. Az előbbi elnevezés macskát, az utóbbi macsót jelent. Ők azok, akik szinte minden nap átmulatják az éjszakákat, és hajnalban térnek haza akkor, amikor a város lakói munkába igyekszenek.
A szórakozóhelyekről hazatérők hajnalban teljesen lebénítják a forgalmat.


Vigyázzunk a közlekedésnél! Roppant körültekintőnek kell lennünk, ha le akarunk lépni a járdáról. Itt az autósok nem restellnek átrobogni a piros lámpán. A gyalogosok már megszokták, hogy várnak egy kicsit, míg néhány autó átmegy a piroson.


És mi a helyzet a rövidnadrággal?

Spanyolországban az a hagyomány, hogy 6 éven felüliek nem hordhatnak rövidnadrágot, így senki se lepődjön meg, ha megvető tekintetek kísérik végig az utcákon, ha rövidben kíván sétálni.


Semmiképp sem szabad kihagyni!

A három képtárcsoda: Prado, Thyssen-Bornemisza, Reina Sofía
Érdemes vasárnap ellátogatni Európa gyönyörű képtáraiba, mert akkor a belépő ingyenes.


Aki viadalra vágyik:

A Las Ventas arénában nagyszombaton tartják a híres bikaviadalok évadnyitóját. Ez a férfias játék igencsak megkeseríti a spanyol hölgyek életét. Amíg a férfiak bikaviadalon vagy a Real Madrid, Atletico Madrid stadionjában szurkolnak, addig a hölgyeket a helyi bolhapiac bő kínálatával vigasztalják magukat.


Aki vásárolgatni szeretne:

Madrid legkedveltebb piaca a Rastro, ahol mindenki kedvére válogathat a csecsebecsék közül. A Rehajas de tempodara kiírás annyit tesz, hogy nagyon olcsó, kiárusítást tartanak a boltban.


Figyelem!

Vásárláskor nagyon figyeljünk az értékeinkre. A táskákat szorosan magunk mellett kell tartanunk, mert sajnos sok a zsebtolvaj.


Helyi ételkülönlegességek:

- Tortilla de patas (omlett, sült burgonyaszeletekkel)
- Patatas bravas (ínycsiklandó burgonya, fokhagymás majonéz öntettel)

Ahol érdemes étkezni:

- Plaza Santa Anna környékén
- tapa-bárokban


Figyelem!

Itt nem szokás más asztalához leülni, így mindenképp üres asztalt kell választani.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL