SZÉPSÉG

3 szépségápolási termék, ami nélkül nem érezném jól magam

Szerző:
Szabó Anna
Szépségápolás. Ez a szó mindenkinek más jelent. Valakinek a reggeli gyors tusolást és fogmosást, másnak órákig tartó kényeztetést és készülődést. Mindegy, a szépségipar melyik „kasztjához” tartozunk, vannak kedvenceink.

 

Legyen az fogkrémünk, vagy a már-már luxus kategóriába tartozó kaviáros testápolónk. Ezeket a termékeinket még egy lakatlan szigeten is magunk mellett szeretnénk tudni. Több napos álmatlan forgolódás után megfogalmaztam, mik lennének az én túlélő csomagomban, ha egy „beauty-mentes” övezet felett kéne kiugranom egy repülőből.


Első az örökké és örökre száraz bőröm szinten tartása

Legyen az érkezésem helye trópusi esőerdő, vagy a Kalahári sivatag kellős közepe, a bőröm szabályosan kiált a hidratálás után. Mivel a természetes anyagok és testápolás híve vagyok, nem is kérdéses az első választásom: a természetes kakaóvaj. A kakaó ugyan a szánkban olvad, de a bőrünkön is, így nem is csoda, hogy megannyi drága krém alapját szolgálja. A növényi olajok nemcsak egyszerűen táplálják a száraz bőrt, hanem finom védőréteggel is vonják be, így regenerálva azt. Mivel a kakaóban rengeteg antioxidáns van, így puhítja, védi, ráadásul lassítja is a bőrünk öregedését, ami valljuk be, egyik korosztálynak sem utolsó szempont. Megfelelő minőségű kakaóvajjal akár az ekcémák, terhességi csíkok vagy striák is könnyen kezelhetők lesznek, amik miatt a kismamák nagy kedvence is. Az én szívembe azonban máshogy lopta be magát. Évek óta elengedhetetlen kelléke a nyári nyaralásaimnak, hiszen a legrégebbi természetes napozószer. Az a 6 faktoros védelem bár nem jelent túl sokat, azonban a kakaóvaj használatával még az én rikítóan fehér bőröm is hajlandó a barnulásra, sőt „SOS-ajakbalzsamként” is szolgál. Az sem baj, ha erősebben kapott meg a nyári napocska, hisz a leégéseimen is gyorsan, kíméletesen segít, így könnyítve meg egy Hófehérke életét. Ha még 7 törpém is lenne hozzá, akik cipelik a csomagjaimat…

Nem mindig a drága a tökéletes!

Most belenyúlok a képzeletbeli életmentő neszesszerembe, és mint egy bűvész előrántom belőle a következő trükkömet. Sok jót örököltem Anyukám szépségéből, azonban van 2 dolog, amit a természet méltánytalanul elvett tőlem: a csodaszép sárgás-zöld szemét és a tökéletes arcbőrét. Végig nézve a családom női ágán, néha elgondolkozom, hogy ha engem nem is, de arcomon lévő bőrhibákat biztos adoptálták. Mi a teendő azokkal az ádáz piros pöttyökkel? El kell őket tüntetni. Hogyan? Jó gyorsan. Ha a nem olyan távoli, azonban meglepően rossz színlátással rendelkező 14 éves Fanninak üzenhetnék valamit, az a következő lenne: Ha már vagy annyira béna, hogy a száraz bőrödre teljesen matt, maszkszerűen fedő alapozót veszel, kérlek, ne a 3 árnyalattal sötétebbet vedd, ráadásul ne a rózsaszínes bőrre valót! Megannyi drogériatúra és rosszul elköltött zsebpénz után azonban azt hiszem, megtaláltam a nagy Ő-t. Miután végleg leszámoltam a camouflage alapozókkal, már ami az én arcomat illeti, hirtelen felindulásból került a kosaramba a Catrice Photo Finish folyékony alapozója. Hiába lettem az első alapozásom óta profi sminkes, a szívem örökre a drogériáké és feltett szándékom volt itt megtalálni a tökéletes alapozót, így megdöntve a „csak drágán lehet jót venni” mítoszt. S milyen jól tettem!

Már az első használatnál beleszerettem a finom fényű végeredményébe. Az állaga elsőre krémesebbnek, vastagabbnak tűnt, azonban felkenve szépen elsimul. A színe tökéletesen beleolvad a bőrömbe, azonban nem ül bele a pórusaimba, így eredményezve természetes hatást. Érzem, hogy lélegzik alatta a bőröm, nem nehezedik rá, bármelyik nap kellemes viselet, viszont érdemes egy kevés porpúderrel fixálni, hogy biztos egész nap tartson! Még a barátom is megjegyezte, hogy végre nem érzi a bőrömön a sok kencét! Mi számítana bóknak, ha nem ez? A fedését közepesnek mondanám, mivel komolyabb pattanásokkal vagy pirosságokkal nem bánik el, azonban teljesen építhetőnek tartom. Hatalmas plusz és piros pont a pumpás kiszerelése, aminél nem lehet higiénikusabban és jobban adagolhatóan csomagolni. Bátran ajánlom minden száraz, normál és talán még egyes kombinált bőrű nőnek, aki szintén drogériában keresi álmai alapozóját. Viszont az érzékeny bőrrel megáldottak csak óvatosan, mert kellemes illatát, sajnos a hozzáadott parfümök adják. Fekete pont Catrice…

Ajaktinta vagy szemspirál?


Talán a harmadik választásom volt a legnehezebb. Ha egy „beauty-mentes” övezetben kéne leélnem az életem vajon a szempillaspirál vagy a kedvenc arc- és szájtintám hiányozna jobban? A választ egy hétfő reggel adta meg, amikor szokásosan későn keltem és pont ezt a két dolgot nyelte el valamelyik táskám. Belenéztem a tükörbe és megláttam a választ. Inkább járkálok égig érő szempillák nélkül, mint falfehér arccal. Tehát a nyertesünk a Body shop arc- és ajaktintája! Lehet zselésebb vagy folyékony állagú, de egy nő sminkkollekciójából sem kellene hiányoznia egy ilyen univerzális csodaszernek. Szerencsére ma már többféle árnyalatban is könnyen beszerezhető, nem csak a klasszikus pirosas színnel eshetünk szerelembe.

Ha valaki pirosítani szeretné az orcáit, de minél természetesebben ez a legjobb választás számára. Olyan, mintha csak most csípte volna meg az arcunkat a hideg vagy pirultunk volna el egy szőke herceg bókjától. Hosszú utakra, főleg repülőre szoktam ajánlani, ha valaki nagyon nem szeretne pirosító nélkül menni. Nem kopik, nem kenődik el, csupán beszívja a bőr, és megfakul, így kerülve el a kellemetlen szembesülést a tükörben. Ha pedig a szánkra használjuk, kortyolgathatunk egy finom koktélt a medence partján, vagy végigehetjük az összes fogást a hétvégi grill partin, az ajkunk ugyanolyan csábító marad, mint amilyen felkenés után volt. Ki ne vágyna erre?


Visszaolvasva a választott termékeimet, úgy érzem, valóban ezeket választanám, ha csupán 3 szépségápolási terméket tarthatnék meg az életem hátralévő részére. Persze ilyenkor mindig beugrik a kedvenc meggyvörös rúzsom, vagy az a gyönyörű türkizkék csillámtus, amire még Londonban csaptam le. Ahogy a laptoppal az ölemben végig nézek a sminkkollekciómon, a megannyi krémen és felhalmozott miegymáson, elmosolyodom. Milyen szerencsés vagyok, hogy soha nem kell választanom!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL