Hozzávalók
- 1 nagyobb cukkini
- 3-4 db paradicsom
- 3-4 krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sajt
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- kakukkfű
- 2-3 ek olívaolaj
Elkészítés
A vöröshagymát vágjuk vékony csíkokra, a fokhagymát aprítsuk fel, a zöldségeket pedig szeleteljük egyforma vastagságúra, és enyhén sózzuk be.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd kezdjük el párolni a vékonyra szeletelt vöröshagymát. Amikor már kezd üveges lenni, adjuk hozzá az apróra vágott kakukkfüvet, és a fokhagymát, majd sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, és szerecsendióval. Pár perc alatt, folyamatos kevergetés mellett pároljuk félpuhára.
Egy jénai tálba öntsük bele a megpárolt hagymát, terítsük el egyenletesen, majd rétegezzük szorosan egymás mellé a zöldségeket. Ízlés szerint szórjuk meg sóval, és őrölt borssal, tegyünk a tetejére néhány szál kakukkfüvet, reszeljük rá a sajtot, locsoljuk meg olívaolajjal, majd a fedjük le a tetejét. Tegyük előmelegített sütőbe, közepes hőfokon pároljuk 35-40 percig, majd vegyük le a jénai tetejét, és kb. 20 perc alatt süssük szép pirosra.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK