GASZTRO

Rakott zöldségek

Szerző:
Szabó Anna
Ha éjszakára nem akarod megterhelni a gyomrodat, megkockáztatva ezzel az álmatlan forgolódást, akkor készítsd el ezt a receptet. Ez az étel rendkívül ízletes, és nagyon gyorsan elkészül.


Hozzávalók

- 1 nagyobb cukkini
- 3-4 db paradicsom
- 3-4 krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sajt
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- kakukkfű
- 2-3 ek olívaolaj

Elkészítés

A vöröshagymát vágjuk vékony csíkokra, a fokhagymát aprítsuk fel, a zöldségeket pedig szeleteljük egyforma vastagságúra, és enyhén sózzuk be.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd kezdjük el párolni a vékonyra szeletelt vöröshagymát. Amikor már kezd üveges lenni, adjuk hozzá az apróra vágott kakukkfüvet, és a fokhagymát, majd sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, és szerecsendióval. Pár perc alatt, folyamatos kevergetés mellett pároljuk félpuhára.

Egy jénai tálba öntsük bele a megpárolt hagymát, terítsük el egyenletesen, majd rétegezzük szorosan egymás mellé a zöldségeket. Ízlés szerint szórjuk meg sóval, és őrölt borssal, tegyünk a tetejére néhány szál kakukkfüvet, reszeljük rá a sajtot, locsoljuk meg olívaolajjal, majd a fedjük le a tetejét. Tegyük előmelegített sütőbe, közepes hőfokon pároljuk 35-40 percig, majd vegyük le a jénai tetejét, és kb. 20 perc alatt süssük szép pirosra.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL