Hozzávalók
- 1 db cukkini
- 3 db tojás
- kukoricaliszt
- zsemlemorzsa
- 2 ek szezámmag
- só
- őrölt fehér bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés
A cukkinit vékonyan szeleteljük fel, sózzuk be, hagyjuk állni legalább fél órát, majd panírozzuk be. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, locsoljuk meg egy kevés olajjal, helyezzük rá a bepanírozott cukkinit, majd szintén csepegtessünk rá néhány csepp olajat. Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. Közben készítsük el a rizst, és a zöldbabsalátát.
Zöldbabsaláta
- 50 dkg zöldbab
- só
- 3-4 ek olívaolaj
- 1 citrom leve
- 2 ek méz
- 2 tk magos dijoni mustár
A zöldbabot daraboljuk fel, enyhén sós vízben főzzük roppanósra, szűrjük le, és egészen hűtsük ki. Az olajat keverjük alaposan össze a mézzel, a citromlével, egy csipet sóval, a magos mustárral, és öntsük rá a kihűlt zöldbabra. Forgassuk alaposan össze, majd hagyjuk kicsit állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálaláskor a rántott cukkinit rizzsel, és a zöldbabsalátával kínáljuk.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK