Csilla megtanulta a titkos receptet, elsajátította a tésztagyúrás, a kelesztés és a sirítés fortélyait is. A túl sok színben pompázó kalácsot ugyan messziről elkerülte, de a fahéjas finomságba jóízűen harapott bele.
„Annak ellenére, hogy én a cukrot tudatosan kerülöm, otthon a konyhában egyáltalán nem használok, csak nyírfacukorral dolgozom, nagy fogyasztója vagyok a kürtőskalácsnak. Ez az életmód nem kötelez arra, hogy teljesen száműzzem a cukorfogyasztást, ha bármilyen rendezvény, fesztivál van, vagy épp a strandon pihenek, biztos, hogy nem tudok ellenállni egy finom kürtőskalácsnak” – mesélte a népszerű műsorvezető a sütőrudak mögül.
„Tésztakészítésben, dagasztásban bevallom, nem vagyok túl erős, de ez inkább abból adódik, hogy hadilábon állok kicsit a mértékegységekkel. Egyszer kitaláltam, hogy készítek egy klassz, élesztős tésztát, ám rosszul váltottam át grammról dekagrammra, így egy alapanyag tízszeres mennyiségben került a tésztába. Nos, nem lett túl sikeres a végeredmény” – nevetett Csilla.
Tatár Csilla eddig inkább a fogyasztók táborát erősítette, legyen szó lepényről, pogácsáról, vagy éppen kürtőskalácsról. Most azonban megtört a jég: Csilla, András Tündének, a Kürtőskalács Fesztivál egyik ötletgazdájának köszönhetően elsajátította a kalácskészítés rejtelmeit.
„Eddig nem is mertem volna belevágni, nagyon bonyolultnak tűnt a teljes munkafolyamat, főleg a sütés, viszont így, hogy már kapható egy speciális, kürtős-sütő mobil szerkezet, még az is lehetséges, hogy névnapjára megajándékozom anyukámat eggyel, és elindulhat a nagyüzemi kürtőskalács-sütés” – mondta Csilla, aki a fahéjas és kakaós ízesítésre esküszik.
„A hagyományos ízesítésű kalácsokat kedvelem, viszont a sima egyszerű cukrosat nem szívesen eszem meg. Az extrémebbek sem tartoznak a kedvenceim közé, például a királynős, színes cukorkás kalács távol áll tőlem. Általában semmi olyat nem fogyasztok, amiben túl sok a szín.”
Finomabbnál finomabb ízesítésekben, illatokban és programokban októberben sem lesz hiány, a II. Kürtőskalács Fesztiválon ugyanis minden lesz, mi szem-szájnak ingere. Október 10-12. között a Városligetben, a Vajdahunyad vár előtti téren várják a szervezők a kürtőskalácsra éhes nagyközönséget.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK