SZÓRAKOZÁS

Hiába a drága riasztó, a luxusautó is védtelen a tolvajokkal szemben!

Szerző:
Szabó Anna
Továbbra is keresettek a prémium autómárkák a tolvajok körében. A 2013-as lopási statisztikák alapján az eltulajdonított kocsik top tízes listáján előkelő helyen szerepelnek a Volkswagen, a BMW és a Mercedes modelljei. Tényként kijelenthető, hogy amit el akarnak lopni, azt el is fogják.

 

A biztonsági rendszerekkel csak lassítani lehet ezt a folyamatot. A jelenleg létező leghatásosabb oltalmat a casco jelenti, lopáskár fedezettel. Egy nagy értékű autó esetében kiemelten igaz, hogy sokkal könnyebb ennek a biztosítási terméknek az önrészét kigazdálkodni, mint utóbb a gépjármű teljes vételárát előteremteni. Ettől függetlenül számtalan ember bízza értékes autója védelmét biztosítás helyett inkább a lopásgátló berendezésekre.


„Sokan még mindig nem ismerik el, hogy nincs egyetlen olyan biztonsági berendezés sem, ami önmagában képes lenne teljes védelmet biztosítani az autójuk számára. A piacon rengeteg mechanikus- és elektronikus védelmi rendszer található, de ezekkel még a legjobb esetben is csak lelassítani lehet a tolvajok munkáját” – mondta el Dr. Vass Gábor, a PBA Praeventio Zrt. szakmai vezetője. Ellenben a cascoról az él az autósok egy részének a fejében, hogy állandóan csak fizetni kell érte és nem kapnak cserébe semmit. „Sajnos továbbra is keveset tudnak ezek a tulajdonosok a casco biztosításról, és amit tudnak azt is pontatlanul, eleve negatív megközelítéssel. Mindezek ellenére az igazság az, hogy a luxusautóknak is csak a casco biztosítás nyújthat teljes körű védelmet.” Egyetlen biztonsági rendszer sem téríti meg lopás esetén a gépjármű teljes vételárát. Ugyanakkor a magasabb biztonsági kategóriába sorolt berendezések jelentős bekerülési költségét általában egy összegben kell kifizetni, szemben a cascoval, amit a kötelező biztosításhoz hasonlóan, többféle konstrukcióban, havi, negyedéves és évi bontásban is be lehet fizetni.


A casco éves díját elsősorban az autó típusa és kora, valamint az üzembentartó lakhelye, illetve vállalt önrész mértéke, a díjfizetés módja és a gyakorisága határozza meg. Többszörös együttkötésekkel, például meglévő lakás- vagy életbiztosítással, vagy egyéb kiegészítő biztosításokkal együtt jelentős kedvezményeket lehet elérni a díj mértéke kapcsán. Dr. Vass Gábor szerint a casco biztosítás tipikusan olyan termék, ahol nagyon nagy segítséget jelenthet egy alkusz tanácsa, mert ő nem feltétlenül a legolcsóbbat fogja ajánlani az ügyfélnek, hanem a legjobb ár/érték arányú terméket.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL