GASZTRO

Napraforgókrémes tojásos töltött paradicsom sajtos rúddal

Szerző:
Szabó Anna
Elsőre kicsit furcsán hangzik ennek az ételnek a neve, de mindenkinek érdemes legalább egyszer elkészíteni és megkóstolni. Akár vendégváró falatoknak is tökéletes.

 

Hozzávalók a töltött paradicsomhoz

- 4-5 db paradicsom
- 3-4 ek napraforgókrém
- 15 dkg mascarpone
- 2 db főtt tojás
- snidling (ízlés szerint)
- 1/2 citrom leve
- só
- őrölt fehér bors

Elkészítés

A paradicsomok kalapját vágjuk le, és egy kanál segítségével távolítsuk el a magokat. A kivájt paradicsomot fordítsuk rá egy tányérra, hogy a belsejében visszamaradt lé kifolyjon belőle.

A tojásokat főzzük keményre, hideg vízben hűtsük ki, pucoljuk meg, majd a sárgáját villával törjük össze, a fehérjét pedig vágjuk kisebb kockákra.

A napraforgókrémet keverjük össze a mascarponéval, ízlés szerint sóval, őrölt borssal, apróra vágott snidlinggel, az előzőleg villával összetört tojássárgával, és a citromlével. A simára kevert, és ízlés szerint fűszerezett krémhez, keverjük hozzá az összevágott tojásfehérjét is. Végül a paradicsomokat töltsük meg az elkészült krémmel, helyezzük rá a levágott paradicsomkalapot, és tálalásig helyezzük a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.

Sajtos rúd

- 1 cs leveles tészta
- 5 dkg reszelt sajt
- só

Az előnyújtott leveles tészta egyik felét szórjuk meg reszelt sajttal, ízlés szerint sóval, majd az üresen maradt részt hajtsuk rá a sajttal megszórt tésztára, és tenyérrel kicsit nyomkodjuk le. Éles késsel, vagy derelyevágóval vágjuk fel ízlés szerinti csíkokra.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és helyezzük rá a sajtos rudakat egymástól egy kicsit távolabb. Toljuk előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép aranybarnára. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL