SZÉPSÉG

Mézzel a csodás arcbőrért

Szerző:
Szabó Anna
A napi stressz miatt előfordul, hogy bőrünk sápadtabb, mint máskor, ekkor bizony jól jön egy frissítő arcpakolás. A mézből és más, a konyhában fellelhető egészséges alapanyagokból kikevert kencéknek már az illata is csodás, és arcunk is meghálálja a neki járó kényeztetést. Lássuk hát a recepteket!

 

Almás-joghurtos pakolás


Reszelt almához adjunk joghurtot és egy kevéske mézet, vigyük fel az arcbőrre, amely utána üde és puha lesz. 15 perc elegendő az üdeséghez.

Almás-uborkás maszk


Turmixoljunk sűrű masszává egy almát és fél kígyóuborkát egy kevés ásványvízzel és citromlével, majd egy kiskanálnyi mézzel. 10 perc után öblítsük le ezt a normál bőrre alkalmazható maszkot.

Banános táplálás


Legalább 20 percre lesz szükségünk a lazításhoz, mely közben egy fél banánból és kevés mézből készített krém táplálja arcbőrünket. A végén langyos vízzel távolítsuk el.

Joghurtos-mézes bőrnyugtató


Pihentető pakoláshoz jutunk, ha összekeverünk 4 evőkanálnyi natúr joghurtot feleannyi mézzel, és óvatosan hozzáadjuk egy tojás felvert habját. Vigyük fel az arcra, de hagyjuk ki a szemkörnyék bőrét. 20 perc elegendő ahhoz, hogy hatásos legyen, és bő, langyos vizes lemosás szükséges.

Joghurtos-mézes pakolás


Keverjünk 1 dl joghurtba 1 kiskanálnyi mézet, és annyi semleges hintőport, hogy jó sűrű krém állaga legyen. 15 percig hagyjuk fenn az arcon, közben pihenjünk le. Utána langyos, majd hideg vizes öblítés szükségeltetik.

Krémsajtos-mézes pakolás


Alaposan keverjünk össze 2-2 evőkanál natúr krémsajtot, mézet és citromlevet. 20 percig hagyjuk fenn az arcon, azután langyos vízzel mossuk le.

Kókuszolajos-banános hidratáló


Egy kevéske kókuszolajat és egy fél banánt turmixoljunk össze fél deci tejjel és egy kiskanál mézzel. 10-15 percig hagyjuk fenn a sűrű masszát az arcunkon. Tápláló a száraz bőr számára.

Mogyorós tápláló maszk


Vegyünk két evőkanálnyi őrölt földimogyorót, fél evőkanálnyi mézet, kevés citromlevet és egy tojássárgáját. Dolgozzuk jól össze és kenjük az arcunkra. Az érzékeny, száraz bőrnek különösen jót tesz.

Napraforgós arctisztító


Ehhez a tisztító és vérellátást fokozó pakoláshoz őröljünk finomra egy maréknyi hántolt napraforgómagot. Vízfürdőben langyosítsunk fel egy evőkanálnyi mézet és ugyanennyi napraforgóolajat. Keverjük el az őrleménnyel, és azonnal használjuk fel. Langyos vízzel öblítsük le 15 perc után.

Narancsleves arclemosó


Normál bőrre alkalmazható az a lemosó, amely úgy készül, hogy 4 evőkanálnyi narancslében elkeverünk két kiskanálnyi mézet és némi barnacukrot. Lemosás után langyos vízzel öblítsünk.

Őszibarackos halványító maszk


Fél őszibarack püréjébe keverjünk egy evőkanálnyi tejszínt és mézet. Húsz percig hagyjuk hatni a bőrön. Az enyhe gyümölcssav finomítja a pórusokat, halványítja a foltokat.

Paradicsomos pattanástalanító


Egy szétnyomkodott paradicsomot keverjünk el egy teáskanálnyi mézzel, és legalább 20 percig hagyjuk hatni az arcunkon. Eközben a benne lévő savak elvonják a bőrből a felesleges zsírt, úgyhogy pattanások ellen kiváló gyógyír. Langyos vízzel öblítsük le.

Ribizlis bőrjavító


Pürésítsünk egy kevés ribizlit két evőkanálnyi mézzel, kenjük fel egyenletesen a bőrre és félóra múlva öblítsük le langyos vízzel. Problémás arcbőrre különösen jó.

Uborkapakolás


Vastagon vigyük fel az arcunkra a következő összetevők keverékét: 2 evőkanál túró, 1 evőkanál méz, és fél finomra reszelt uborka. 20 perc után langyos vízzel mossuk le.

Tejszínes-túrós kencefice


Keverjünk össze jó alaposan egy kevés tehéntúrót, tejszínt és akácmézet, majd egyenletesen oszlassuk el a bőrön. Csak 10 perc, és arcunk olyan puha és bársonyos lesz, mint a babáké!

Tojásos-túrós regeneráló maszk


Egy tojássárgáját keverjünk habosra, adjunk hozzá pár csepp citromlevet, egy kanál mézet és egy kevés túrót. Pihenjünk le 20-30 percre, mialatt arcunk felfrissül.

Túrós arcfrissítő pakolás


Nem kell hozzá más, csak 1 evőkanál túró, ugyanennyi búzacsíraolaj és 1 teáskanálnyi méz. Borítsuk be vele az arcunkat és a dekoltázsunkat. 15 percig hagyjuk hatni.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL