SZÉPSÉG

Tippek a csodás popsiért

Szerző:
Szabó Anna
Legproblémásabb testrészeink egyike a fenék, a kor haladtával ugyanis ide rakódik le először a zsír. Az ülőmunka következtében a popsi ereszkedik meg először. Semmi kétség, csak a napi rendszeres tréning és terápia segíthet.

Mélymeleg terápia

A combot és a feneket kenjük be hetente kétszer különböző illóolajokkal. Például 1 dl mandulaolajhoz adjunk 15-20 csepp citromolajat. Masszírozzuk a kívánt testfelületbe, majd csomagoljuk be alufóliába és gondoskodjunk valamilyen melegítési lehetőségről. Ez lehet akár hajszárító vagy infralámpa is. A hő segítségével az olajok hatóanyagai bejutnak a bőr mélyebb rétegeibe is, ezáltal fokozódik a vérkeringés.


Guggolás

Kedvelt edzésmód az izometriás gyakorlás, melynek során az izmok megfeszülnek és ellazulnak, mozgás nélkül. A fenék formában tartásához a következő gyakorlatot ajánljuk:

Álljunk háttal a falnak zárt állásban, majd lassan csússzunk le a fal mentén addig, amíg a combunk párhuzamos nem lesz a talajjal. Ameddig csak tudunk, tartsunk ki ebben a helyzetben, majd emelkedjünk fel ugyanilyen lassan, és ismételjük meg a gyakorlatot.




Sópakolás


Csodát művelnek a tengeri só ásványi anyagai is: a bőr mélyebb rétegeibe jutva salaktalanítják a sejteket. Készítsünk pakolást tengeri sóból és olívaolajból, majd vigyük fel a szükséges testrészekre. Hagyjuk 10 percig hatni.






Váltózuhany

Hideg hatására az erek összehúzódnak, melegben viszont kitágulnak. Éppen ezért kiváló hatású a váltózuhany, amely fokozza a vérkeringést és a szervezet ellenálló képességét. 

Fontos: mindig hidegvízzel fejezzük be!



Dörzsölés

Erősebb kefével vagy dörzskesztyűvel dörzsöljük végig csípőnket, fenekünket, lábunkat. Ez fokozza a vérkeringést, és eltávolítja az elhalt hámsejteket. Célszerű utána krémmel vagy testápolóval bekenni a bőrt, mert a dörzsöléssel a védőréteget is eltávolítottuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL