Hozzávalók
- 6 vastagabb szelet kalács
- 3 dl tejszín
- 3 dl tej
- 1 egész tojás
- 2 db tojássárgája
- cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 5-6 ek lekvár
- 5-6 ek darált dió
- mazsola
- reszelt citromhéj
- margarin
Elkészítés
Egy jénai tálat vastagon kikenünk margarinnal. A tejet és a tejszínt megmelegítjük, és néhány pillanatra belemártjuk a kalácsszeleteket, hogy megszívják magukat a keverékkel, majd kirakjuk vele a tál alját. A lerakott kalácsszeletek tetejére rákanalazzuk a lekvárt, egyenletesen elsimítjuk, megszórjuk a darált dióval és a mazsolával, majd egy csomag vaníliás cukorral. A maradék kalácsszeleteket szintén belemártogatjuk a tejszínes keverékébe, hogy egy kicsit megszívják magukat, majd befedjük vele a töltelék tetejét.
Végül a tojásokat kikeverjük ízlés szerinti mennyiségű cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, és hozzákeverjük a maradék keveréket. Ráöntjük a kalácsszeletek tetejére, 5-10 percig állni hagyjuk, hogy a sütőbe helyezés előtt, jól magába szívja a folyadékot. A megmaradt tojások fehérjét 2 ek. porcukorral kemény habbá verjük, majd felhasználásig a hűtőbe helyezzük.
A jénai tálat előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten sütni kezdjük. Amikor már a kalács teteje kezd szép színt kapni, kivesszük a sütőből és rákanalazzuk a keményre felvert cukros tojásfehérjét. Visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK