GASZTRO

Kalácsfelfújt

Szerző:
Szabó Anna
Maradék szikkadt kalács felhasználására kiválóan alkalmas ez a recept! Rendkívül ízleted, így bátran ajánljuk mindenkinek.

 

Hozzávalók


- 6 vastagabb szelet kalács
- 3 dl tejszín
- 3 dl tej
- 1 egész tojás
- 2 db tojássárgája
- cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 5-6 ek lekvár
- 5-6 ek darált dió
- mazsola
- reszelt citromhéj
- margarin

Elkészítés


Egy jénai tálat vastagon kikenünk margarinnal. A tejet és a tejszínt megmelegítjük, és néhány pillanatra belemártjuk a kalácsszeleteket, hogy megszívják magukat a keverékkel, majd kirakjuk vele a tál alját. A lerakott kalácsszeletek tetejére rákanalazzuk a lekvárt, egyenletesen elsimítjuk, megszórjuk a darált dióval és a mazsolával, majd egy csomag vaníliás cukorral. A maradék kalácsszeleteket szintén belemártogatjuk a tejszínes keverékébe, hogy egy kicsit megszívják magukat, majd befedjük vele a töltelék tetejét.

Végül a tojásokat kikeverjük ízlés szerinti mennyiségű cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, és hozzákeverjük a maradék keveréket. Ráöntjük a kalácsszeletek tetejére, 5-10 percig állni hagyjuk, hogy a sütőbe helyezés előtt, jól magába szívja a folyadékot. A megmaradt tojások fehérjét 2 ek. porcukorral kemény habbá verjük, majd felhasználásig a hűtőbe helyezzük.

A jénai tálat előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten sütni kezdjük. Amikor már a kalács teteje kezd szép színt kapni, kivesszük a sütőből és rákanalazzuk a keményre felvert cukros tojásfehérjét. Visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL