Szabó Anna
Hozzávalók
- 6 vastagabb szelet kalács
- 3 dl tejszín
- 3 dl tej
- 1 egész tojás
- 2 db tojássárgája
- cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 5-6 ek lekvár
- 5-6 ek darált dió
- mazsola
- reszelt citromhéj
- margarin
Elkészítés
Egy jénai tálat vastagon kikenünk margarinnal. A tejet és a tejszínt megmelegítjük, és néhány pillanatra belemártjuk a kalácsszeleteket, hogy megszívják magukat a keverékkel, majd kirakjuk vele a tál alját. A lerakott kalácsszeletek tetejére rákanalazzuk a lekvárt, egyenletesen elsimítjuk, megszórjuk a darált dióval és a mazsolával, majd egy csomag vaníliás cukorral. A maradék kalácsszeleteket szintén belemártogatjuk a tejszínes keverékébe, hogy egy kicsit megszívják magukat, majd befedjük vele a töltelék tetejét.
Végül a tojásokat kikeverjük ízlés szerinti mennyiségű cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, és hozzákeverjük a maradék keveréket. Ráöntjük a kalácsszeletek tetejére, 5-10 percig állni hagyjuk, hogy a sütőbe helyezés előtt, jól magába szívja a folyadékot. A megmaradt tojások fehérjét 2 ek. porcukorral kemény habbá verjük, majd felhasználásig a hűtőbe helyezzük.
A jénai tálat előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten sütni kezdjük. Amikor már a kalács teteje kezd szép színt kapni, kivesszük a sütőből és rákanalazzuk a keményre felvert cukros tojásfehérjét. Visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük.
OLVASS TOVÁBB!
Új korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Mexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK