GASZTRO

Rántott csirkemáj szezámmagos panírban, fokhagymás olajban sütve

Szerző:
Szabó Anna
A csirkemájat, ha teljesen megtisztítjuk az eres, hártyás részektől, és duplán panírozzuk be, akkor nem fog sütés közben pattogni, és olajat fröcskölni. Sőt, a hiedelemmel ellentétben, sütés előtt nyugodtan megsózhatjuk, biztosak lehetünk benne, hogy nem keményedik majd meg.

 

Hozzávalók:

- 6 db csirkemáj
- só
- őrölt fehér bors
- szerecsendió
- 3 db tojás
- kukoricaliszt
- szezámmaggal összekevert zsemlemorzsa
- 3-4 dl fokhagymás ízesítésű olaj a sütéshez

Elkészítés

Először a fokhagymával ízesített olajat készítsük el. Kb. 10 gerezd fokhagymát pucoljunk meg, és vékonyan szeleteljük fel. Az olajat hevítsük fel, és adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát, majd a lángot mérsékelve addig süssük, míg a fokhagyma szép világos színt kap. Szűrjük át egy szitán, hogy ne maradjon benne fokhagyma.

A csirkemájat alaposan tisztítsuk meg a eres, hártyás részektől, enyhén sózzuk meg, és duplán panírozzuk be. Először forgassuk bele a kukoricalisztbe, majd a felvert, enyhén sózott és szerecsendióval összekevert tojásba, végül pedig a szezámmaggal összekevert zsemlemorzsába. Ezt a műveletsort még egyszer ismételjük meg.

Hevítsük fel az előzőleg fokhagymával ízesített olajat, helyezzük bele a bepanírozott csirkemájat, és közepes lángon addig süssük, hogy a máj kellően átsüljön, és mindkét oldala szép piros legyen.

Tálaláskor ízlés szerinti körettel, és salátával kínáljuk.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL