Szabó Anna
Tészta hozzávalói
- 30 dkg rétesliszt
- 1 tk só
- 1,5-2 dl víz
- 5 gramm szárított élesztő
Elkészítés
A kenyérsütőgép üstjébe először öntsünk bele 1,5 dl vizet, kanalazzuk rá a sóval és a szárított élesztővel összekevert lisztet, majd indítsuk el a dagasztó programot, és dagasszuk meg a tésztát. (Természetesen kézzel is összekeverhetjük, megdagaszthatjuk.)
A megdagasztott tésztát osszuk el három egyenlő részre, gyúrjuk át, formázzuk gombóccá, és egyenként tegyük egy lisztezett tálcára, majd konyharuhával letakarva, langyos helyen, kelesszük kb. másfél órán át.
Feltét hozzávalói
- 20 dkg tejföl
- 15 dkg sajt
- só
- őrölt fehér bors
- szalámi (ízlés szerint)
- 2-3 ek olívaolaj
-
A sajtot reszeljük le, keverjük össze a tejföllel, ízlés szerint sóval, és az őrölt borssal. A megkelt tésztát nyújtsuk ki vékonyra, helyezzük rá egy olajozott sütőpapírra, spricceljük le olívaolajjal, kenjük meg a sajtos-tejfölös keverékkel, majd pakoljuk meg ízlés szerint szalámival. Végül szórjuk meg reszelt sajttal, és locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK