GASZTRO

A legegyszerűbb pizza-recept

Szerző:
Szabó Anna
Már többféle pizzatésztát kipróbáltunk, de az biztos, hogy ezt a legegyszerűbb elkészíteni, ugyanakkor az íze fantasztikus. Röpke fél óra, és már tálalhatod is az illatozó, ropogós tésztájú pizzát. Természetesen ízlés szerint paradicsomos pizza szósszal vagy sajtos-tejfölös alappal is készíthető.

 

Tészta hozzávalói

- 30 dkg rétesliszt
- 1 tk só
- 1,5-2 dl víz
- 5 gramm szárított élesztő


Elkészítés

A kenyérsütőgép üstjébe először öntsünk bele 1,5 dl vizet, kanalazzuk rá a sóval és a szárított élesztővel összekevert lisztet, majd indítsuk el a dagasztó programot, és dagasszuk meg a tésztát. (Természetesen kézzel is összekeverhetjük, megdagaszthatjuk.)

A megdagasztott tésztát osszuk el három egyenlő részre, gyúrjuk át, formázzuk gombóccá, és egyenként tegyük egy lisztezett tálcára, majd konyharuhával letakarva, langyos helyen, kelesszük kb. másfél órán át.

Feltét hozzávalói


- 20 dkg tejföl
- 15 dkg sajt
- só
- őrölt fehér bors
- szalámi (ízlés szerint)
- 2-3 ek olívaolaj
-
A sajtot reszeljük le, keverjük össze a tejföllel, ízlés szerint sóval, és az őrölt borssal. A megkelt tésztát nyújtsuk ki vékonyra, helyezzük rá egy olajozott sütőpapírra, spricceljük le olívaolajjal, kenjük meg a sajtos-tejfölös keverékkel, majd pakoljuk meg ízlés szerint szalámival. Végül szórjuk meg reszelt sajttal, és locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL