FÉSZEK

A dzsungel törvénye: buja, trópusi stílus otthon

Szerző:
Szabó Anna
Harsány színek, dús minták, dzsungel képek – lehet mindezt ízlésesen is csinálni. Nem arra bíztatunk, hogy vedd elő a nyolcvanas évek posztertapétáit, sokkal inkább természet közeli hangulat megteremtését ajánljuk. Fedezd fel a lakásstílus vad oldalát!

 

Modern trópusi vagy rattan bútorokkal gyakran próbálják megteremteni a dzsungelhangulatot, de mi most a buja, párás, vad oldalát szeretnénk becsempészni otthonodba. Minta-minta hátán, minden zöld, kövér virágok és halmozott színrétegek jellemzik ezt a stílusirányzatot. Lehet, hogy elsőre túlzsúfoltnak tűnik, de ettől még hangulatteremtő képessége nem vitatható.

 

Szín és minta

Az élénk trópusi virágok zavaróak lehetnek, de amikor máskülönben egy semleges és modern szobában vannak, egy adag dzsungelszerű bujaságot kölcsönöznek neki.

 

***

Marad hely mindennek

Ez a freskó tapéta egy valóra vált dzsungel fantázia (egy nimfával kiegészülve). Az élénk levelű zöld Acapulco szék feldobja a trópusi vibrálást, de semmi sincs elnyomva, mert még mindig van elég hely.

 

***

Zöld

A dzsungel zöld. Réteg, réteg hátán benne. Még ha nem is akarsz dzsungel, vagy trópusi stílust, a zöld a hűvös frissesség érzetét adja a szobádnak. Nagyon kellemes szín.

 

***

Színkavalkád

Itt a mentazöld megteszi a hatást, mivel párosul egzotikus elemekkel, mint pl. a zebra szőnyeg (remélem nem igazi), vörös padlóval és pár pálmával.

 

***

Koloniál frissesség

A növényzet koloniál kinézete a saját stílusa. Gondolj arra, hogy a XIX. század angliai designja találkozik a trópusi erdőkkel. Ez a keveréke a nyakig begombolt eleganciának és a teljes vadságnak, ez a szoba az engedetlen pálmákkal és madárkalitkákkal egy tipikus példa erre.

 

***

Káoszban

Ennek a biliárd szobának hasonló kinézete van, csak egy kicsit túl sima és tiszta. Egy kis káosz uralkodik a hamis dzsungelben.

 

***

Pálma mintázat

Tetszik minden ebben a díszítésben – az izgalmas smaragdzöld, a pálmamotívum a kárpiton, és a színek meglepő elhelyezése. Egyszerű, és nem egészen friss, de egy kicsit sejteti a dzsungelt.

 

***

Nőiességbe robbanva

A korszerű dzsungel egy másik példája. Minden nőies és fehér, és ott van, az a finom, de buja pálmás tapéta.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL