GYERMEK

Szórakoztassuk gyermekeinket kreatív játékokkal a nyaralás során

Szerző:
Szabó Anna
A nyár során megnő a családi utazások, kirándulások száma, hiszen a jó idő beköszöntével kibővülnek a szórakozási lehetőségek is. Ha kisgyermekkel utazunk, jó, ha előre gondoskodunk kreatív játékokról, amelyekkel nem csak a nyaralás során, hanem az utazás alatt is leköthetjük a gyerek figyelmét, miközben fejlesztjük fantáziavilágát és motorikus képességeit.


A megfelelő játékok emellett nem csak a gyermekek felhőtlen szórakozását biztosítják, hanem azt is, hogy a szülők is kipihenhessék magukat a vakáció alatt.
A nyári napsütéses, meleg napok beköszöntével egyre több lehetőségünk nyílik arra, hogy családi programokat, kirándulásokat, esetleg hosszabb utazásokat szervezzünk. Fontos azonban előre kigondolnunk azt, hogy gyermekeink mivel fogják elfoglalni magukat a nyaralás során, hiszen ha nekünk kell az egész vakáció alatt szórakoztatnunk őket, nehezebben tudjuk kipihenni az év közben felgyülemlett fáradtságot és stresszt. Mindemellett nagyon sokat számít, hogy az apróságok megtanuljanak egyedül játszani és lekötni saját figyelmüket, ezzel lényegében előkészítjük őket az iskolai tanulásra.

Utazás közben


Nem csak a nyaralás alatti időtöltésre kell felkészülnünk, hanem hosszabb autó- vagy busz utak során érdemes az utazás alatti játéklehetőségekről is gondoskodni, hogy hamarabb elteljen az idő. Ilyenkor válasszunk olyan játékokat, melyek lekötik gyermekeinket, ugyanakkor biztonságosak is, hiszen vezetés közben a kocsiban nem tudunk teljes figyelmet szentelni nekik, és egy kisebb fékezés hatására is megüthetik magukat. A LEGO® Friends és City lakóautók tökéletes megoldást nyújtanak, mivel gyermekeink már a pakolás alatt felépíthetik a járműveket, és a minifiguráknak köszönhetően biztonságosan, de izgalmasan tölthetik el az utazással járó időt.

Vízparton


A LEGO® DUPLO hajóval nem csak az autóban foglalhatja el magát gyermekünk, hanem a vízparton is, mivel a kreatív játék sokféleképpen használható, így különleges vízi élményeket biztosíthatunk gyermekeinknek, miközben fejlesztjük motorikus képességeiket és kreativitásukat. Sőt, mivel lebeg a víz felszínén, attól sem kell tartanunk, hogy elvesznek vagy elsüllyednek az alkotórészek.

 

Városban


Abban az esetben, ha inkább városban nyaralnánk, akkor az étkezések, a sorban állások és a közlekedéssel eltöltött idő közben érdemes a kicsiknek alternatívát nyújtani. A LEGO® Hero Factory figurák számtalanszor megújuló játékélményeket jelenthetnek, illetve a kisfiúk is könnyen el tudják tenni a hátizsákjukba, amikor tovább kell indulniuk. A figurák külön előnye, hogy a testvérek egymással is tudnak játszani, így együtt foglalják el magukat és még inkább interaktívvá válik a várakozás.

Érdemes tehát előre gondolkodnunk, és a nyaralás megszervezésével egy időben a játékválasztásra is figyelmet fordítanunk, mivel egy kreatív, sokféleképpen kombinálható, biztonságos fejlesztőjátéknak nemcsak gyermekeink szórakoztatásában, hanem a minőségi időtöltésben is nagy szerepe van, emellett pedig magunkra is sokkal több időt szánhatunk, nyugodtan pihenhetünk.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL