LELKIPATIKA

Kikapcsolódás, reaxáció, meditáció

Szerző:
Szabó Anna
Ahhoz, hogy a test, lélek, szellem harmóniába kerüljön, meg kell találnunk a megfelelő kikapcsolódást. A mai ébredő spirituális világban egyre többen igyekszünk megtanulni, meditálni, relaxálni, és ami ezzel kapcsolatban elsőre eszünkbe jut: kényelmes ülő vagy fekvő helyzetben, olyan zenét hallgatni, mely jó érzéssel tölti el a lelkünket. Ám más megoldás is van!

 

Nagyon sokan állandó feszültségben élnek, nem tudnak ellazulni, kicsit elengedni önmagukat. A relaxáció, meditáció lényege: próbáljunk meg kiszakadni a mindennapok mókuskerekéből.

A hangsúly a gyakorláson van

Amit el szeretnénk érni, hogy a gondolatainkat lecsendesíthessük, a tudatunkat kikapcsolhassuk, testünket ellazíthassuk. Kinek-kinek milyen mélyen sikerül ellazulni, nincs jelentősége. A gyakorlás a lényeg. A görcsös igyekezet helyett, mely arra irányul, hogy minél gyorsabban meg tanuljunk meditálni, első lépésként inkább az egyszerű ellazulást, relaxálást lenne érdemes elsajátítani. Amikor aztán ezzel kapcsolatban jönnek az első sikerélmények, a fokozatosság elvén lehet továbblépni.

Elmélyülni, kikapcsolódni, esetleg egy problémán elgondolkodni többféleképpen lehet

1. Otthonunkban, egy csendes helységben, zenét hallgatva

A zene hallgatásakor kiválaszthatunk egy hangszert, vagy az előadó hangját, és teljes intenzitással, csak rá összpontosítsunk. Ha elkalandoznak a gondolataink, nem gond, újra és újra próbáljunk meg visszatérni.

2. Napi 30 perc séta, (régi kolostorokban kerengők voltak kialakítva, erre a célra)

A természetben könnyebben lehet feloldódni, kikapcsolódni, ugyanis nyugtatóan hat ránk. Erdőben, parkban sétálva, fa tövében, folyó- vagy patakparton, egy padon ülve remekül ellazulhatunk, és befelé fordulhatunk.

3. Kirakat nézegetés közben, amikor nem foglalkozunk mással csak a körülöttünk látottakkal.

4. Rajzolás, színezés, hímzés, horgolás stb. közben - kihez mi áll közelebb.

5. A barátokkal folytatott elmélyült beszélgetés is a kikapcsolódás egyik fajtája.

Ha már kiválasztottuk, hogyan szeretnénk kikapcsolódni, teremtsük meg a feltételeket, vagy induljunk neki - ne halogassuk sokáig. Mindegy mit csinálunk, a lényeg a rendszeresség.

 

Piros Katalin
Schüssler só tanácsadó, sorselemző

Kérdésed van? Tedd fel Katalinnak >>

 
 
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL