SZÉPSÉG

Totálkárosnak érzed magad? Segítünk megszépülni!

Szerző:
Szabó Anna
Kimerült vagy? Leesel a lábadról a fáradtságtól? Egész tested merő fájdalom? Karikás a szemed? Úgy egészében totálkáros, és egy komplett romhalmaz vagy? Ne engedd, hogy mélyebbre zuhanj annál, ahova a hajsza már így is juttatott.

 

Olvasd el tippjeinket, és meglátod, gyorsan, hatékonyan eltakaríthatod a „romokat”. Feldobódhatsz tőlük, energiát gyűjtve és feltöltődve új(ra) feladatokra leszel képes, az apró fortélyok segítségével pedig átmenetileg leplezheted nem igazán hamvas(ító) állapotodat.


1. Mosolyogj a tükörbe! 

Még akkor is, ha ez az első néhány percben csupán vicsorgásnak tűnik. A kitartó mosolygás felderíti arcodat, énedet. Arról nem beszélve, hogy a mosolygás szabadjára engedi a kellemes közérzetet kiváltó hormonokat, és csökkenti a picit magasra szökött vérnyomást. Tehát: mosolyogj!


2. Sápadtságod már-már kóros és ijesztő mértékű?

Adj arcodnak egy gyors és álcázó, a hegyi pírt is meghazudtoló púderezést! Csak elsősegély ugyan, de legalább nem várják el tőled, hogy szirénázz, lévén olyan fehér vagy, mint egy mentőautó.

Ezzel szemben, ha valaki vagy valami úgy felbőszített, hogy arcod és nyakad a főtt rákéhoz hasonló árnyalatba borult, akkor ne idegesítsd magad még tovább a tükör előtt. Ülj le, vedd hosszan a levegőt, mélyen és kitartva. És ha némileg megnyugodtál, elő a neszesszerből az alapozót, és kend be vele a bíborló arcot, nyakat.


3. Frissítsd, fel bőrödet egy vitaminos pakolással vagy regeneráld egy radírozással! 

Új arcot fogsz látni a tükörben, és bőröd is kellően hálás lesz ezért a jóságért!


4. Masszírozd fejbőrödet körkörös mozdulatokkal és enyhe nyomásokkal!

Azokon a helyeken, ahol fájni szokott a fejed. Akkor is, ha már beleállt a fájás, és akkor is, ha még csak ne¬szeled, részed lesz az örömben. Fantasztikus hatással bír az emberre egy-egy ilyen fejmasszázs, például zuhanyozással egy¬bekötve!

Vonulj néhány percre illegalitásba!

Vakarászd gyengéd, majd egyre erősödő körkörös, homloktól nyakszirtig tartó mozdulatokkal a fejbőrödet, lehetőleg az egész skalp területén.

Ha erre nincs alkalmad napközben, akkor íróasztalodnál ülve tíz ujjaddal gereblyézd végig naponta többször a hajadat, a homloktól kezdve a nyakszirtig. Felfrissíti gondolataidat, és erőre kap lelked.


5. Igyál több vizet a szokásosnál!

Lehetőleg tegyél bele egy-egy citromkarikát is. A legtöbb ember hajlamos még inni is elfelejteni, s csak akkor eszmél rá, hogy aznap még nem is ivott folyadékot, amikor már az ájulás környékez. És nyűgösebb és zűrösebb időszakban sajnos a szervezetnek előjön az a rossz szokása, hogy intenzívebben tárolja a méreganyagokat. Ne segíts neki! Fogyassz bőségesen folyadékot!


6. Szippantsd be a frissességet! 

Cseppents néhány frissítő hatású olajcseppet egy zsebkendőre, vagy inhalálj e csodás hatású készítményekkel. A citrom és rozmaring különösen ajánlott. Vagy szerezz be egy gyertya, illetve esszenciaégető mécsest (amely vízzel kombinált) és égess el időnként egy illatos rudat, gyertyát! A keleti népeknél is bevált, neked sem fog csalódást okozni, hiszen nemesíti a lelket, frissíti az agyat.


7. Vedd körül magad kedvenc illatoddal! 

Még akkor is, ha egyébként csak jeles napokon használod kedvenc parfümödet, és akkor is, ha mániákusan spórolsz vele. Levert napokon lelkednek szüksége van az extra kényeztetésre Ezért apróbb tárgyakkal is meglepheted magad, mintegy illatfelhőként végigcikázva a városon.


8. Ha szemeiden úrrá lett az angóranyuszi-effektus...

Vagyis kissé vöröslenek, és ez nem születési kuriózum – akkor szentelj tíz percet megnyugtatásukra: tegyél a mélyhűtőbe egy mokkáskanalat és hűtsd jéghidegre. Helyezz a szemedre egy papír zsebkendőt, majd a mokkáskanalat a mélyedéses felével, és néhány percig gondolj valami szépre. Ha nem megy, akkor valami jóra. Ha nem megy, akkor akár nemes bosszúra is gondolhatsz, mindenesetre olyan valamire, ami hirtelen feldob.




9. Falj fel némi csokit műsoron kívül! 

Ha úgy érzed, hogy odaadnád fele királyságodat egy darabka csokiért, sütiért, akkor ne tétovázz, és ne gondolj a hízásra - tépd fel a csokoládés papírt vagy a cukrászda ajtaját!







10. Masszírozd nyakadat és vállaidat esténként!


Ne várj külső segéderőt. Egyedül is eredményesen elvégezheted a néhány perces, de hosszú órákra a feldobottság érzését nyújtó masszírozásokat.





11. Vegyél egy kellemes fürdőt!
 

Lehetőleg idegnyugtató olajesszenciá(ka)t téve a fürdővízbe. Például levendulát...


12. Sajog a lábad? Mustárt rá! 

Régi idők receptje szerint a fáradt, igénybe vett lábat újjávarázsolja egy mustáros lábfürdő. Persze nem a lábaidat kell bekenni mustárral, mint egy hot dogot! Néhány szem mustármaggal dúsított lábfürdő esténként-újjászületés!


13. Fel a lábakkal! 

Feküdj hanyatt akár az ágyban, akár a földön és lábaidat emeld fel, talpaidat nyomd a falhoz. Maradj így legalább öt percig. Nagyon jótékony, majd meglátod!



14. Rollered, úrnőm, ha szolgád nincsen!
 

Vásárolj egy talpmasszírozó hengert. Ülve és játszva masszírozhatod talpaidat. Felüdítő, mennyei érzés!


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL