GASZTRO

Zöldséges ragu metélt tésztával

Szerző:
Szabó Anna
A nagy melegben megpróbálunk minél egyszerűbb, és könnyebb ebédet készíteni. A mai ebéd lehet például egy húsmentesen, kizárólag csakis zöldségekből készült ragu, melyet metélt tésztával tálalunk. A fűszereknek, a friss bazsalikomlevélnek, és a roppanós zöldségeknek köszönhetően rendkívül finom étel.

 

Hozzávalók

- 20 dkg házi metélt tészta
- 1 db zsenge cukkini
- 1 cső főznivaló kukorica
- 1 cs újhagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 3-4 db paradicsom
- só
- őrölt bors
- ételízesítő
- bazsalikom
- 2 ek olívaolaj
- 1 dl víz

Elkészítés


Az újhagymát vágjuk vastagabb karikákra, a fokhagymát és a bazsalikomot pedig aprítsuk fel. A cukkinit gyaluljuk vékonyra. A kukoricaszemeket éles késsel, közvetlenül a cső mellett vágjuk végig. A paradicsomot ízlés szerint szeleteljük fel.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, és kezdjük el párolni. Pár perc múlva adjuk hozzá a kukoricát, és az apróra vágott fokhagymát, majd ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel. Keverjük alaposan össze, pároljuk együtt még néhány percig, majd adjuk hozzá a vékonyra gyalult cukkinit, és öntsük fel vízzel. Félig lefedve pároljuk roppanósra.

Amikor a zöldségek már roppanósak, adjuk hozzá az ízlés szerint feldarabolt paradicsomot, és óvatosan keverjük össze. Pár pillanat múlva vegyük le a tűzről, és fedjük le egészen, hogy a paradicsom is megpárolódjon egy kicsit.

Közben főzzük ki a tésztát enyhén sós vízben, szűrjük le, tegyük vissza a főzőedénybe, majd locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, szórjuk meg egy csipet sóval, és forgassuk alaposan össze.

Tálaláskor halmozzuk a tányérra a tésztát, és kanalazzuk rá a zöldséges ragut.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL