Hozzávalók 6 db tekercshez
- 1 közepes cukkini
- 1 cs szeletelt bacon
- 3 db csirkemáj
- 2-3 dl tejföl
- 1-2 ek kukoricaliszt
- 10 dkg sajt
- só
- őrölt fehér bors
- majoranna
- szerecsendió
- 3 dkg margarin (vagy vaj)
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés
A cukkinit szeleteljük fel vékonyra, majd öntsük a serpenyőbe az olívaolajat, és néhány perc alatt süssük mindkét oldalát szép pirosra. Szedjük ki egy tálcára, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hűtsük ki.
A csirkemájakat vágjuk félbe, szórjuk meg egy kevéske sóval, őrölt borssal, szerecsendióval, és majorannával, majd alaposan forgassuk össze.
2-3 szelet bacon szalonnát fektessünk le, helyezzünk rá egy szelet elősütött cukkinit, tegyünk rá egy fél befűszerezett csirkemájat, majd óvatosan tekerjük fel. Az elkészült tekercseket tegyük egymás mellé egy margarinnal (vagy vajjal) kikent kerámia sütőformába, vagy tepsibe.
A tejfölt keverjük simára a kukoricaliszttel, öntsük rá a tekercsekre, majd fóliával fedjük le a sütőforma tetejét. Helyezzük előmelegített sütőbe, és kb. 30 percig pároljuk. Vegyük le a fóliát, szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal, és süssük szép pirosra.
Polenta
- 15 dkg kukoricadara
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl víz
- 5 dkg vaj
- só
- őrölt bors
A tejet és a vizet öntsük egy edénybe, melegítsük fel, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá a kukoricadarát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik. Adjuk hozzá a vajat, keverjük simára, és főzzük még néhány percig.
Egy tálcát vékonyan kenjük le olajjal, öntsük rá a masszát, simítsuk el egyenletesen, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor kihűlt, ízlés szerinti szaggassuk ki, vagy vágjuk fel nagyobb kockákra. Egy teflon serpenyőbe hevítsünk fel egy evőkanál olívaolajat, és a kiszaggatott polenta mindkét oldalát süssük szép pirosra benne.
Tálaláskor helyezzük a tányérra a cukkini tekercseket, majd a pirosra sült polentával kínáljuk.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK