GASZTRO

Cukkinis tésztás frittata

Szerző:
Szabó Anna
A számunkra megunhatatlan cukkini, most éppen némi hagyma, tészta, és tojás társaságában egy egyszerű frittatába került bele. Ízlés szerint készíthetjük több tojással, és akár reggeli gyanánt is kínálhatjuk, de ugyanúgy betöltheti az ebéd szerepét is. Igencsak laktató, és nem utolsó sorban nagyon finom. 

 

Hozzávalók


- 1 db zsenge cukkini
- 10 dkg tészta
- 4 db tojás
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- 2 ek olívaolaj
- sajt

Elkészítés

A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, a cukkinit pedig kisebb kockákra. A tojásokat verjük fel habosra. A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük és csepegtessük le.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Tegyük bele a fokhagymát, és a felkockázott cukkinit, keverjük alaposan össze, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pár percig pároljuk, hogy a cukkini még roppanós maradjon.

Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a kifőtt, és lecsepegtetett tésztát, keverjük óvatosan össze, majd öntsük rá a felvert tojást úgy, hogy lehetőleg mindenhova kerüljön belőle. A tetejét alaposan szórjuk meg reszelt sajttal. Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt készre.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL