Hozzávalók
- 1 db zsenge cukkini
- 10 dkg tészta
- 4 db tojás
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- 2 ek olívaolaj
- sajt
Elkészítés
A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, a cukkinit pedig kisebb kockákra. A tojásokat verjük fel habosra. A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük és csepegtessük le.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Tegyük bele a fokhagymát, és a felkockázott cukkinit, keverjük alaposan össze, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pár percig pároljuk, hogy a cukkini még roppanós maradjon.
Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a kifőtt, és lecsepegtetett tésztát, keverjük óvatosan össze, majd öntsük rá a felvert tojást úgy, hogy lehetőleg mindenhova kerüljön belőle. A tetejét alaposan szórjuk meg reszelt sajttal. Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt készre.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK