GASZTRO

Mascarpones Túró Rudi torta

Szerző:
Szabó Anna
Ez a torta egy kicsit más, mint a hagyományos Túró Rudi torta, ugyanis nem igényel sütést, és a keksz helyett babapiskótával készítettük. A mascarpones töltelék pedig igazán mennyeivé varázsolja ezt a finom édességet.

 

Hozzávalók


- 30 dkg babapiskóta
- 10 dkg margarin
- 2 ek méz

Elkészítés


A babapiskótát összemorzsoljuk, hozzáadjuk az előzőleg felolvasztott margarint, a mézet, és alaposan összedolgozzuk. Egy 26 cm-es sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, és kézzel egyenletesen lenyomkodjuk.


Töltelék


- 6 db Túró Rudi
- 15 dkg porcukor
- 50 dkg mascarpone
- 1,5 ek étkezési keményítő
- 3 db tojás
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek tejföl

Egy tálba beletesszük a mascarponét és a cukrot, majd robotgéppel kikeverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a tejfölt, a keményítőt, és a tojások sárgáját, és tovább keverjük. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk az előzőleg összekevert masszához.
A fele mennyiségű tölteléket a babapiskótás alapra kanalazzuk, a tetejét kirakjuk a félbevágott Túró Rudival, végül a maradék krémet egyenletesen elsimítjuk a tetején. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten kb. 40 perc alatt készre sütjük. A megsült tortát a formában hagyjuk, amíg teljesen kihűl, így szépen lehet majd szeletelni.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL