Hozzávalók - 20 cm-es tortaformához
- 8 dkg Győri Édes vaníliás keksz
- 8 dkg Győri Édes kakaós keksz
- 10 dkg margarin
Elkészítés
A kétféle kekszet finomra daráljuk, és összekeverjük az előzőleg felforrósított margarinnal. Egy 20 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a kekszes masszát, kézzel egyenletesen lenyomkodjuk, és 30 percre a hűtőszekrényben pihentetjük. Ha lehűlt, kifordítjuk a formából, levesszük róla a sütőpapírt és úgy helyezzük vissza.
Első túrós réteg
- 25 dkg túró
- 1 dl tejszín
- 6-8 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
reszelt narancshéj
10 g zselatin
A túrót a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a reszelt narancshéjjal alaposan összekeverjük. A tejszínt forráspontig melegítjük, majd a tűzről levéve állandó keverés mellett, hozzáadjuk a zselatint, és simára keverjük. Langyosra hűtjük, majd a túrós masszához keverjük.
Ráöntjük a tortaformában lévő kekszes alapra, egyenletesen elsimítjuk, majd dermedésig a hűtőbe helyezzük.
Málnazselé
- 3-4 dl málnadzsem
- 20 g zselatin (porzselatin)
- pici víz
A zselatint egy pici vízzel simára keverjük. A málnadzsemet folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a zselatint. Alaposan elkeverjük és hűlni hagyjuk.
Amikor kihűlt, kivesszük a hűtőből a tortát, és a túrós rétegre kanalazzuk, egyenletesen elsimítjuk, majd dermedésig ismét visszahelyezzük.
Második túrós réteg
- 25 dkg túró
- 1 dl tejszín
- 6-8 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- reszelt narancshéj
- 10 g zselatin (porzselatin)
Az első túrós réteghez hasonlóan elkészítjük, a málnazselé tetejére kanalazzuk, egyenletesen elsimítjuk a tetejét, majd dermedésig ismét a hűtőbe helyezzük. Végül az elkészült torta tetejét, olvasztott csokoládéval bevonjuk.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK