SZÓRAKOZÁS

Közösségben még vásárolni is jobb

Szerző:
Szabó Anna
Emlékszel még a lengyelpiacokra?! Sokan jöttek vásárolni, ment az alkudozás, pletykálkodás, cserebere, anyu pedig örült, ha talált valami igazán nekivalót. Nem rémlik sok minden, de az a zsibvásárra emlékeztető kellemes hangulat igen, ami belengte a szombat délelőttöket a közös piac által.

 

A kilencvenes évek hozta márkák aztán csorbították a piacok reputációját, de manapság ismét egyre több önszerveződő közösségi vásárral találkozhatunk, melyek lehetőséget nyújtanak az utca emberének, hogy kellemes hangulatban, baráti légkörben, mint egy szórakozási formaként könnyedén túladhassanak már megunt, nem használt dolgaikon.

Szimpla háztáji piac


Vasárnaponként állandó őstermelői piacot üzemeltet Erzsébetvárosban a Kazinczy utca 14. szám alatt a Szimpla és az Agri-Kulti, 9 és 14 óra között fogadja 50 őstermelő árus a látogatókat. A piac gyerekprogramokkal, zenével, kikiáltóval, kóstolókkal és szakmai beszélgetéssel várja az érdeklődőket. A kínálatban szerepelnek alapvető élelmiszerek, friss termelői zöldségek és gyümölcsök, gyümölcslevek, zöldfűszerek, tejtermékek, valamint számos különlegesség is, mint rózsaszörp, vörösborban érlelt sajt, medvehagymás méz, illetve süteménykülönlegességek.
http://www.szimpla.hu/szimpla-piac

Gardrób Közösségi Vásár


Kinek ne lenne otthon számtalan ruhadarabja, amelyet megunt, kinőtt, sosem vett fel, de sajnálja kidobni, mert többre érdemesnek tartja őket annál?! Ettől a gondolattól vezérelve jött létre a közösségi ruhavásár ötlete. A metódus pofon egyszerű: mi hozzuk a ruhákat, táskákat, kiegészítőket, csecsebecséket, a Gardrób adja a helyszínt és a közösséget. A kezdeményezés olyannyira sikeres, hogy kezdetben még csak havonta egyszer, mára már minden második szombaton 11 és 17 óra között csencselhetünk a Király utcáról nyíló Central Passage-on.
https://www.facebook.com/GardrobKozossegiVasar?fref=ts

Merkato – Közösségi online piactér


Ha szeretnél játszi könnyedséggel, kényelmesen az otthon melegéből túladni feleslegessé vált dolgaidon, vagy igazi – mások számára elértéktelenedett – kincsekre lelni, erre is van már lehetőség. A Merkatón nyomon követheted ismerőseid tevékenységét, üzenhetsz nekik, megoszthatod hirdetéseiket. A lehetőség 24 órás, a portékák pedig a közösség erejének köszönhetően pillanatok alatt megtalálják új gazdájukat. Az üzemeltetők mindeközben vicces posztokkal, nyereményjátékokkal szórakoztatják az oldalhoz csatlakozókat.
https://www.facebook.com/merkatohungary?fref=ts

Annak ellenére, hogy a bemutatott piacok profilja eltérő, a Gardrób és a Szimpla háztáji piac egy lényegesen egyszerűbb formája az áruk beszerzésnek, hiszen a vásárláshoz nem kell újat alkotni/termelni, inkább csak selejtezni és rendszerezni. Nem beszélve a Merkatóról, amely virtuális piacteret biztosít a felhasználók számára. Egy dolog azonban mindhármukban közös, még pedig a közösség ereje, a folyamatos személyes kommunikációnak köszönhető bizalom léte, amely nemcsak hatékonyabbá teszi a vásárlási folyamatot, de szórakozássá formálja azt.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL