SZÓRAKOZÁS

Meleg, de zivataros időjárás

Szerző:
Szabó Anna
Dél felől labilis nagy nedvességtartalmú levegő áramlik a Kárpát-medencébe, ezért délutánonként többfelé számíthatunk zivatarokra, felhőszakadással!

 

Hétfőn többfelé zivatar, felhőszakadással


Hétfőn délelőtt sok napsütésre számíthatunk, bár lesznek helyek ahol erősen felhős lesz az ég eleinte. Gyorsan emelkedik majd a hőmérséklet és a déli óráktól egyre több gomolyfelhő jelenik majd meg az égen, amelyekből egyre többfelé alakulnak majd ki záporok és zivatarok. A zivatarokat felhőszakadás és jégeső is kísérheti és viharos széllökések is előfordulhatnak a zivatarok közelében – írja az esotanc.hu.

Zivatarok bárhol előfordulhatnak, de a modellszámítások alapján erre nagyobb esély a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén mutatkozik. Az időjárás egyébként nyárias lesz, 25-30 C fokra számíthatunk.

A zivatarokat kísérő felhőszakadások miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország egész területére citromsárga figyelmeztető előrejelzést adott ki.

Marad a meleg nyárias időjárás egész héten


Kedden és szerdán is hasonló időjárásra készülhetünk. Délelőtt sok napsütésre, délután gomolyfelhőkre és zivatarokra, bár a zivatarok valószínűsége napról-napra csökken. A hőmérséklet napközben 27-31 C fok körül alakul majd, tehát meleg lesz, de hőség egyelőre nem. Várhatóan egészen a hétvégéig kitart ez a fajta nyárias időjárás, néhol záporral-zivatarral.

A magas napállás miatt, az UV sugárzás is igen erős lesz, erre különösen ott kell figyelni, ahol a felhőzet kevesebb lesz. A magas páratartalom is megterhelheti szervezetünket.

Forrás: esotanc.hu

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL