SZÉPSÉG

Minden, amit a hajfestésről tudni érdemes

Szerző:
Szabó Anna
Gondolkozol rajta, hogy kipróbálj egy új hajszínt? Vagy folyton azon bosszankodsz, hogy a végeredmény nem hasonlít az elképzelt árnyalatra? Tudod, mit jelentenek a hajfestékes dobozon lévő számok? És, hogy mi a különbség a hajfesték és a hajszínező között? Segítünk a válaszokban!

 

Aki szőke az, barna akar lenni, aki barna, az pedig szőke


A legtöbb nő az életében legalább egyszer kipróbál valamilyen, a sajátjától eltérő hajszínt. Sokan pedig csak úgy ugrándoznak az árnyalatok között, szívesen kísérleteznek. Ám a végeredmény sokszor teljesen eltér a hajfesték dobozán látható színtől. Egy csokorba szedtük az otthoni hajfestés legfontosabb tudnivalóit, hogy minden kísérlet eredményes lehessen!


Ha az első hajfestésedre készülsz, nagyon fontos tisztázni, milyen színű az eredeti, natúr hajszíned, ami még soha nem volt vegyileg kezelve. Alapvetően 10 árnyalatot különböztetünk meg. De ennek a skálának a hajfesték kiválasztásánál is fontos szerepe lesz.

A 10 alapszín


Ha először adod hajfestésre a fejedet/hajadat, akkor mindenképpen vedd figyelembe, hogy az adott termék a saját hajszíneden hány árnyalatot képes világosítani/sötétíteni. A hajfestékek dobozán lévő szám első száma is erre az árnyalatszámra utal, ez adja a hajszín mélységét. 

Ám sokszor vannak ott más számok is…

Az alapszínt sokszor egyéb árnyalatokkal is gazdagítják, erre utal a hajfesték számainak második, harmadik száma.


1. Hamvas, kékes hideg árnyalat
2. Irizáló, opálos hideg árnyalat
3. Arany, sárgás meleg árnyalat
4. Réz, narancsos meleg árnyalat
5. Mahagóni, narancsos-vöröses meleg árnyalat
6. Vörös, pirosas meleg árnyalat
7. Matt, zöldes meleg árnyalat

Ha nem ismerjük a számok jelentését, nem biztos, hogy megtaláljuk a számunka megfelelő hajfestéket. Például, ha alapvetően meleg árnyalatra vágyunk, akkor az X1 és X2 variációkkal nem is szabad próbálkoznunk. Ha pedig hideg árnyalatokkal festettünk eddig hajat és utána egy meleg színnel kísérletezünk, akkor is érdekes végeredményt kaphatunk. Mindenképpen szánj időt a hajfesték áttanulmányozására és nyugodtan kérj segítséget a szakértőktől.


Most pedig nézzük, milyen típusú készítmények közül választhatunk


Alapvetően két nagy típust különítünk el: vannak a hajfestékek és a hajszínezők. A hajfestékek képesek sötétíteni és világosítani is a hajszínen, fedik az ősz hajszálakat és az eredmény is tartós. Ezzel szemben a hajszínezők inkább csak árnyalatot adnak a hajnak. Sötétíteni lehet vele és körülbelül 1 árnyalatot világosítani is az eredeti hajszínen, a színük azonban fokozatosan kopik, hajmosásról hajmosásra. Érdemes tehát átgondolni, mi a cél. Ha valamilyen teljesen új hajszínre vágysz, mindenképpen hajfestéket válassz, de így is körülbelül 2 árnyalatot tudsz vele világosítani. Ha csak egy kis játékos árnyalatot szeretnél, akkor érdemes szétnézned a hajszínezők között is. A hajfestékekhez/színezőkhöz tartozó ápoló balzsamoknak nagyon fontos szerepük van: lezárják a hajszálak szerkezetét és segítenek megőrizni a szín tartósságát.

Ha valamilyen drasztikusabb változáson gondolkozol, mindenképpen kérd ki egy fodrász tanácsát és inkább bízd rá a hajadat!

{KEPGALERIA}

 

Forrás: Vitrinblog

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL