GASZTRO

Hétvégi receptajánló - Tejszínes mustáros sertésszelet bulgurral

Szerző:
Szabó Anna
Mindegy, hol készíted az ebédet - kerti bográcsban, grillen, vagy éppen bent, a sütőben –, ezt a receptet mindenképpen próbáld ki. Lehetőleg barna bulgurral körítsd, ugyanis remekül illik ehhez a finom, szaftos húshoz. Természetesen ízlés szerint rizst, vagy krumplipürét is készíthetsz mellé.

 

Hozzávalók


- 6 szelet karaj
- 1 ek olívaolaj
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 2 dl fehérbor
- 2 dl víz
- 1 ek dijoni mustár
- 1 ek sűrített paradicsom
- kukoricaliszt
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- majoranna
- kakukkfű


Elkészítés


A hússzeleteket klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk egy kicsit állni. Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat és a vajat, helyezzük bele az előzőleg kukoricalisztbe forgatott hússzeleteket, mindkét oldalát süssük szép pirosra, majd a zsiradékból kiszedve, helyezzük egymásmellé egy tepsibe.

A visszamaradt zsiradékot öntsük fel a borral és a vízzel, tegyük bele a mustárt, a sűrített paradicsomot, és keverjük alaposan össze. Ízlés szerint fűszerezzük, és folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel. Végül öntsük hozzá a tejszínt, és keverjük simára, majd a tűzről levéve öntsük rá a hússzeletekre. A tepsit fedjük le fóliával, helyezzük előmelegített sütőbe, és kb. 45 perc alatt pároljuk puhára a húst.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL