Hozzávalók
- 6 szelet karaj
- 1 ek olívaolaj
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 2 dl fehérbor
- 2 dl víz
- 1 ek dijoni mustár
- 1 ek sűrített paradicsom
- kukoricaliszt
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- majoranna
- kakukkfű
Elkészítés
A hússzeleteket klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk egy kicsit állni. Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat és a vajat, helyezzük bele az előzőleg kukoricalisztbe forgatott hússzeleteket, mindkét oldalát süssük szép pirosra, majd a zsiradékból kiszedve, helyezzük egymásmellé egy tepsibe.
A visszamaradt zsiradékot öntsük fel a borral és a vízzel, tegyük bele a mustárt, a sűrített paradicsomot, és keverjük alaposan össze. Ízlés szerint fűszerezzük, és folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel. Végül öntsük hozzá a tejszínt, és keverjük simára, majd a tűzről levéve öntsük rá a hússzeletekre. A tepsit fedjük le fóliával, helyezzük előmelegített sütőbe, és kb. 45 perc alatt pároljuk puhára a húst.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK