ÁLLATI CUKISÁGOK

Spánieleket mentettek a sztárok!

Szerző:
Szabó Anna
A kutya nem tudja ellátni magát. Ez a mi dolgunk! Természetanyánk így teremtette Őket. Nemrégiben néhány sztár is bizonyította, hogy az állatok védelme nem egyfajta szórakozás, hanem kötelesség. Hihetetlen élményben volt részünk, és most megosztjuk veletek.

 

Ha eső lesz, nem lesz?


… tettük fel magunknak a kérdést a múlt heti Jótékonysági vásár kapcsán, amit a Női Portál szervezett az árva spánielek javára. A válasz: dehogynem! Nincs ember, nincs időjárás, ami eltántoríthatott volna bennünket e nemes cél véghezvitelétől. Így történt, hogy felkerekedtünk, és meg sem álltunk a Kalicka Bistróig, ahol már várt minket 6 gyönyörű spániel. De nemcsak Ők, rajtuk kívül ott volt Dukai Regina, Galambos Lajcsi, Puskás Peti, Nyári Károly és lányai – Aliz, és Edit. A program rendkívül ígéretesnek és izgalmasnak tűnt. 

Rengeteg tombolanyeremény, ajándék került kisorsolásra. És mindeközben a spánielek – akikért az egész megrendezésre került – szabadon jöttek-mentek a helyiségben. Higgyétek el, fantasztikus volt. A felfokozott hangulat rájuk is átragadt – nem is csoda, hiszen jó ideje nem volt részük ennyi simogató kézben, kedves szóban, és érdeklődésben.


 


Hogy miért nem? Azért, mert Ők egytől egyig „mentett” kutyák, akik valaha biztos nagyon „cuki” kiskedvencek voltak, mára azonban elmondhatjuk, hogyha nincs a Cocker Rocker Club Spániel Fajtamentő Egyesület, akkor bizony lehet, hogy nem is élnek.


Spánielt is kell menteni?


Ezt bizony sokan kérdezték tőlünk is, és mindazoktól, akik a kutyusokat elkísérték. Igen, kell menteni a spánieleket, hiszen sokkal, de sokkal több spániel születik, mint amennyi arra érdemes FELELŐS gazdi jut rájuk. Így kerülnek a kert végébe, a kocsik alá, a gyepmesteri telepekre, ahol a biztos altatás vár rájuk. 


Vagy ami még rosszabb, a lehető legrosszabb kezekbe, ahol addig elletik őket, amíg teljesen ki nem merülnek, és így kerülnek vissza a gyepmesteri telepre.


De menteni is okosan kell!


A Spániel Fajtamentés minden mentvényét ivartalanítva adja örökbe – megelőzendő, hogy újabb felesleges szaporulat kerüljön a piacra. Minden örökbeadott kutyájuk oltott, külső belső parazitáktól mentesített. Sajnos sok esetben a kutyák leadásának oka az, hogy az állat szerzett, vagy örökletes betegségtől szenved, és emiatt nem kell a „gazdinak”. Ilyenkor a Fajtamentők természetesen a kutyát kivizsgálják és kezelik, majd felelős gazdit keresnek neki. Természetesen működésük kezdete óta minden spániel bechipezve kerül örökbeadásra.

Rendezvényeiknek két fő célja van: szembesíteni a spánielekért rajongókat azzal, hogy nagy bajban van a fajta, azzal hogy a spánielek védelme ott kezdődik, hogy felmérjük az igényeinket és felelősen hozunk döntést, arról mikor honnan választunk kutyát. A másik fő célja pedig az adománygyűjtés, hiszen nem ritka hogy 40-50 eb ellátását, állatorvosi kezelését kell a semmiből megoldaniuk.


A Jó Isten a Bolondokat különösen vigyázza!


Bizony! Így lehet az, hogy egyre több kutya, és ezen belül spánielszerető ember sorakozik fel mögéjük, és tolja a szekerüket, hogy az utjukba eső legtöbb spánielnek tudjanak segíteni. Így kaptak lehetőséget kutyáik és tevékenységük bemutatására a Kalicka Bistróban.


Köszönettel tartozunk Dukai Reginának, Puskás Petinek, Galambos Lajcsinak, Nyári Károlynak és lányainak – Aliznak és Editnek -, Ördög Nórinak, Steiner Kristófnak, Csomor Csillának, Szekeres Adriennek, Bíró Icának, és Vásáry Andrénak a spánielekért nyújtott segítségért.

Támogasd Te is a Spániel Fajtamentést, hogy minél több kidobott állatot tudjanak megmenteni

Nekünk csak egy gombóc fagylalt ára, Nekik viszont az ÉLETÜK!


Unicredit Bank 10918001 - 00000098 - 44870000,
A jogosult neve: Cocker Rocker Egyesület.



 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL