GASZTRO

Birsalmás krumplipürés rakott harcsa

Szerző:
Szabó Anna
Ha egy könnyebb ebédet szeretnél készíteni, akkor feltétlenül próbáld ki ezt a receptet. Akár egy diétába beilleszthető, hiszen semmiféle egészségtelen, hizlaló összetevőt nem tartalmaz.

 

Hozzávalók

- 2-3 szelet afrikai harcsafilé
- 2 db birsalma
- 2 db alma
- 1 kg krumpli
- vaj
- 2 db tojás
- só
- színes bors
- szerecsendió
- citromlé
- szegfűszeg és fahéj a birs előfőzéséhez


Elkészítés

A birsalmát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, majd vékonyabb szeletekre vágjuk. Egy edénybe téve felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Hozzáadunk néhány szem szegfűszeget, és egy darabka fahéjat, majd félpuhára főzzük. Amikor már kellően megpuhult, leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, és kihűtjük. Az almákat szintén meghámozzuk, és vékonyabb szeletekre vágjuk.

A halszeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megcsepegtetjük citromlével, és egy kicsit állni hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják.

A krumplit apróra vágjuk és megfőzzük, majd krumplinyomón átnyomjuk. Hozzáadjuk a vajat, egy kevés tejet, ízlés szerint sót, és őrölt szerecsendiót, majd jó habosra keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a tojások sárgáját is. Hűtsük langyosra, majd óvatosan keverjük össze a kemény habbá vert tojásfehérjével.

Egy jénait vajazzunk ki, helyezzük egymás mellé a befűszerezett halszeleteket, a tetejét rakjuk ki az alma, és az előfőzött birsalma szeletekkel, végül a tetejére kanalazzuk az elkészített habos krumplipürét. Előmelegített sütőben közepes lángon 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL