Hozzávalók
- 1 db cukkini
- 1 csomag bacon szalonna
- 1 db vöröshagyma
- 4-5 db paradicsom
- 1,5 dl fehérbor
- 15-20 dk farfalle (masni tészta)
- mozzarella
- só
- oregánó
- őrölt fehérbors
Elkészítés
A bacon szalonnát felkockázzuk, és egy serpenyőben ropogósra sütjük. Tányérra szedjük és félretesszük. A fennmaradt zsíron megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, és ha már üvegesedik, hozzáadjuk a felkockázott cukkinit. Alaposan összeforgatjuk, felöntjük a borral és ízlés szerint fűszerezzük. Ha már megpuhult, beletesszük a kockára vágott paradicsomot és a kisütött bacont, és néhány percig együtt pároljuk.
Közben a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd óvatosan hozzákeverjük az elkészült cukkinihez. (A tésztát nem kell leöblíteni.) Tetejére ízlés szerint mozzarella sajtot csipkedünk, és lefedve állni hagyjuk még pár percig. Ezalatt az idő alatt a tészta magába szívja azt a kis szaftot, ami a cukkini alatt maradt, a sajt pedig szépen megolvad.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK