A rántani való húst kicsit kiklopfoljuk, besózzuk, egy kicsit állni hagyjuk, majd duplán bepanírozzuk. Ez annyit tesz, hogy először lisztbe, aztán a felvert tojásba, a végén pedig zsemlemorzsába forgatjuk meg a hússzeleteket, és még egyszer ismételjük ugyanezt.
Egy serpenyőbe sertészsírt hevítetünk, és belehelyezve a húst, lefedve, mindkét oldalát szép aranyszínűre sütjük. Végül egy papírtörlővel bélelt jénaiba szedjük, hogy a zsírt felitassuk róla.
Sült őszibarack
- 1 doboz őszibarackbefőtt
- kb. 5 dk vaj
- 1 db citrom
- 1 ek méz
Egy serpenyőbe felhevítjük a vajat, és belehelyezzük a lecsepegtetett őszibarackokat. Sütés közben ráfolyatjuk a mézet, ráreszeljük a citrom héját és ráfacsarjuk fél citrom levét. Sütés közben többször óvatosan összerázogatjuk, és mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Tálaláskor a rántott szelet mellé köretként kínáljuk a sült őszibarackot és a párolt rizst. Ízlés szerint kínálhatunk hozzá krumplipürét is.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK