FOGYÓKÚRA

Egy rendkívül sikeres diéta 6 lépésben

Szerző:
Szabó Anna
Mielőtt belevágsz egy fogyókúrás diétába, állj meg egy pillanatra és gondold végig, hogy először is mit akarsz elérni. Súlyt veszíteni olyan, mint megmászni a Mount Everest-et. Jó, lehet, hogy nem olyan nehéz, de mindkettő kellő felkészülést követel. Mire van szükséged?

 

6 dolog segíthet neked elérni az egészséges, kívánt testsúlyt. Először is tudnod kéne, hogy melyek azok, másodszor, hogy valaha alkalmaztad-e már. Ahhoz, hogy sikeresen lefogyj, tisztában kell lenned azzal, hogy mit akarsz, és miért akarod. Ezután el kell érned, hogy a vágyaid valósággá váljanak. Amilyen nehéznek és reménytelennek tűnik a fogyókúra, egyáltalán nem az. A lényeg, hogy megvalósítható terveket tűzz ki magad elé.

Tudás

Tisztában kell lenned a kalóriaszükségleteddel, hogy tudd, miből mennyit ehetsz. Ha nem tudod, hogy mely ételek megfelelőek számodra, nem fogod tudni, hogy mi az, amitől fogysz, vagy esetleg hízol. Fogyókúra előtt érdemes beszélni egy dietetikussal, aki ellát a megfelelő információkkal.

Cél

Tudnod kell, hogy mit akarsz elérni, hogyan szeretnél kinézni és azt, hogy most hol állsz. Mindenképpen a célra kell fókuszálni és arra, hogy ezt mind miért teszed. Amíg a miértre nem tudod a választ, addig nem lesz könnyű dolgod. El kell érned a célodat és ki kell tartanod az elhatározásod mellett.

Motiváció

Egyszerűen a döntés meghozatala nem elég. A legjobb eredmény elérése érdekében az oknak, indítéknak mindenképpen belülről kell jönnie, mert így lehet igazán erős benned a vágy a célhoz vezető úton. Ahogy egyre egészségesebben étkezel, egyre inkább motiváltabbá válsz, hogy ezt be is tartsd. Eltökélten akarnod kell, hogy egészségesen élj, így semmi sem fog elrettenteni az utadról.

Ihlet és alkalmazás

Ha az elhatározás már megvan benned, hogy egészségesen étkezz, tegyél is érte, ne add meg a lehetőséget arra, hogy elcsábulj vagy kényszerből letérj a kijelölt útról. Töltsd fel a konyhádat egészséges és jó minőségű alapanyagokkal, hetente többször iktass be a napirendedbe egy kis mozgást.

Jutalom

Minden egyes kis cél elérésénél jutalmazd meg magad, minden mérföldkő elhagyásakor nyugodtan engedj meg magadnak egy nagyobb ajándékot. A jutalom lehet akár egy manikűr, egy masszázs a nagyobb győzelemnél. Igazából bármi lehet a jutalmad, amitől jól érzed magad és arra késztet, hogy folytasd a megkezdett utadat. Ne feledd, hogy étellel, főleg a tiltólistán szereplő ételekkel nem jutalmazhatod magad.

Hozzáállás

Azt mindenki tudja, hogy a könnyű munka nem hoz kiemelkedő eredményt. Ez persze, nem azt jelenti, hogy kínkeservesen kell szenvedned a diéta alatt. Igenis erőfeszítéseket kell tenned, de hidd el, hogy a cél elérése sokkal nagyobb értékkel és súllyal bír, mint a megtett erőfeszítés.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL