GASZTRO

Málnás sajttorta kehely

Szerző:
Szabó Anna
Úgy is mondhatnánk: sajttorta egy kicsit másképpen, vagyis egyszerűen, sütés nélkül, és pohárkrémként feltálalva. Nagy melegben nem szívesen vállalkozunk a hosszan tartó sütögetésre, ezért hoztuk ezt az egyszerű receptet, mely bátran állíthatjuk, felveszi a versenyt a sütéssel készített sajttortákkal. Fogyaszd élvezettel ezt a hűvös, krémes finomságot.

 

Hozzávalók


- 10 dkg Győri Édes keksz
- 5 dkg vaj
- 1 cs vaníliás cukor


Elkészítés


Daráljuk le a kekszet, majd keverjük össze a vaníliás cukorral, és a forráspontig hevített vajjal. Kanalazzuk bele a poharakba, az ujjainkkal jól nyomkodjuk bele, majd tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen. Közben készítsük el a krémsajtos keveréket.


Krémsajtos réteg


- 20 dkg mascarpone
- 2 dl tej (3,5 %-os)
- 5 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 g zselatin (por)


A mascarponét keverjük simára a tejjel, a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd melegítsük forráspontig. Közben többször keverjük meg. Amikor forrni kezd, vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett adjuk hozzá a zselatint, majd kézi habverővel keverjük simára. Hagyjuk langyosra hűlni.

Vegyük ki a hűtőből a poharakat, kanalazzuk a megdermedt kekszes alapra a langyosra hűlt krémsajtos, zselatinos keveréket, majd tegyük vissza, hogy teljesen megdermedjen. Közben készítsük el a málnás keveréket.


Málnás réteg hozzávalói


- 30 dkg málna
- 1,5 dl víz
- 1 cs vaníliás cukor
- porcukor
- őrölt fahéj
- reszelt narancshéj (el is hagyható)
- 10 g zselatin (por)


A málnát tegyük fel főni a vízzel, a vaníliás cukorral, az ízlés szerinti mennyiségű porcukorra, fahéjjal, és reszelt narancshéjjal. Főzzük kb. 5 percig, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok, ne kerüljenek bele. Tegyük vissza a málnapépet a tűzre, és forraljuk fel. Ha felforrt, vegyük le a tűzről, állandó kevergetés mellett adjuk hozzá a porzselatint, és kézi habverővel keverjük simára. Hagyjuk langyosra hűlni.

Vegyük ki a hűtőből a poharakat, majd a megdermedt krémsajtos rétegre kanalazzuk rá a málnás réteget. Tegyük vissza, és hagyjuk, hogy teljesen megdermedjen. Tálalás előtt a tetejét málnaszemekkel díszítsük.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL