GASZTRO

Sárgadinnye krémleves pirított mandulás habgaluskával

Szerző:
Szabó Anna
Megint sárgadinnye krémleves receptet hoztunk, ám ez most teljesen más. Biztos lehetsz benne, hogy jól fog esni ebben a nagy melegben. Levesbetétnek pirított mandulával ízesített tejszínhabot kínálj hozzá, ugyanis a hab már önmagában is finom, de az apró darabokban hozzáadott pirított mandula megkoronázza mindent. Ha elkészíted ezt a levest, garantáltan nem fogsz csalódni!

 

Hozzávalók

- 1 sárgadinnye
- 4-5 ek barna cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 dl édes fehérbor
- 4 dl víz
- 1/2 cs vaníliás pudingpor
- 2 dl tejszín
- fahéj
- 3-4 db szegfűszeg
- reszelt narancshéj


Elkészítés


Egy edényben barna cukrot karamellizálunk, majd hozzáadjuk a felkockázott sárgadinnyét. (Hirtelen el kezd sercegni és a cukor egy része megkeményedik, de a folyadéktól gyorsan elolvad.) Alaposan összeforgatjuk, felöntjük vízzel és 2 dl fehérborral, ízlés szerint szegfűszeget, fahéjat és reszelt narancshéjat teszünk bele, majd felforraljuk és lassú tűzön kb. 30 percig főzzük. Amikor megfőtt, botmixerrel pépesítjük.

A pudingport simára keverjük a tejszínnel, a levest újraforraljuk, és állandó keverés mellett belecsorgatjuk a pudingos tejszínt. Jól felforraljuk, végül beleöntjük a maradék fehérbort - főzni már nem kell tovább. Ha elkészült, néhány órára a hűtőbe helyezzük, hogy alaposan lehűljön.


Habgaluska


- 2 dl Hulala (vagy tejszín)
- 5 dkg mandula


A mandulát egy teflon serpenyőben mérsékelt lángon szép világos színűre pirítjuk, kihűtjük, majd apró darabokra törjük. A Hulalát vagy a tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a mandulát.

A levest kelyhekbe merjük, a mandulás habból galuskákat formázunk és tálaláskor a tetejére helyezzük.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL