SZÓRAKOZÁS

Alföldi Róbert a legértékesebb magyar celeb

Szerző:
Szabó Anna
A Forbes magyar kiadása először készített listát a legértékesebb magyar celebekről. Első helyen Alföldi Róbert végzett, tőle alig lemaradva Ákos lett a második. A legértékesebb női celeb a lista ötödik helyezettje, Liptai Claudia lett.

 

Ha az ember következetesen hiteles, az előbb-utóbb kifizetődő. Mint kiderült, szó szerint is. Ha mered vállalni azt, aki vagy, azt megérzik az emberek” – mondta első helyezésével kapcsolatban Alföldi Róbert a Forbesnak nyilatkozva. A Nemzeti Színház korábbi igazgatója úgy lett a legértékesebb a Forbes listáján, hogy nem foglalkozik saját imázsának, márkájának építésével, bár azt már megtanulta, hogy mire mondjon igent és mire nemet – derül ki a csütörtökön megjelenő lapból.


A lap a legértékesebb női és férfi celebet is címlapra tette, júliusban kétfajta borítóval jelenik meg. Egyiken Alföldi Róbert, a másikon Liptai Claudia szerepel. A 21-fős listán kívül a Forbes mások mellett Vastag Csaba, Lilu, Tilla és Bereczki Zoltán menedzsereinek portréján keresztül mutatja be a celebipar üzleti oldalát. Az összeállításból kiderült: a menedzserek a celebek mindenfajta bevételének akár 20-30 százalékát is elkérik, cserében készenlétben állnak: profi stábot tartanak fenn, munkát szereznek és ha kell még mobiltelefont is javíttatnak.


A lista első 5 helyezettje


1. Alföldi Róbert
2. Ákos
3. Frei Tamás
4. Friderikusz Sándor
5. Liptai Claudia

A legértékesebb celebek listájának elkészítéshez a GFK Hungária 400 fős online paneljén elvégzett Sztár-Monitor kutatásának friss adatait használta a lap. A rangsor összeállításánál az ismertségi, kedveltségi és a burn out faktort vették figyelembe. Ezután a celebvilág működését belülről is ismerő szakembereket kértek meg rá, hogy 10-es skálán pontozzák a lista szereplőinek profizmusát, tartalmasságát és pénztermelő képességét. Végül a Forbes szerkesztőségének is volt egy szavazata. A lista felerészben a GfK kutatásának eredményéből, felerészben a szakértői és szerkesztőségi szavazatokból állt össze.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL