GASZTRO

Hétvégi receptajánló - Tejfölös gombapaprikás galuskával

Szerző:
Szabó Anna
Csodálatos, napsütéses idővel köszöntött be ez a hétvége - kinek lenne kedve ilyenkor órákat tölteni a konyhában? Ha ezt a receptet választod, biztos lehetsz benne, hogy a köret elkészítésével együtt sem tart egy óránál tovább a főzőcskézés, és már tálalhatsz is.

 

Hozzávalók

- 50 dkg gomba
- 10 dkg bacon
- 1 db vöröshagyma
- 2dl tejföl
- só
- szerecsendió
- őrölt bors
- majoranna
- kakukkfű
- 1 tk Erős Pista paprikakrém (el is hagyható)
- 1 tk pirospaprika
- 1 ek olaj

Elkészítés

A vöröshagymát és a bacont vágjuk apróra, a gombát vékonyan szeleteljük fel. Egy edénybe öntsünk olajat, adjuk hozzá a bacont és kezdjük el sütni. Amikor kezd világos színt kapni, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Tegyük bele a vékonyra szeletelt gombát, keverjük alaposan össze, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, és a pirospaprikával. Közben többször keverjük meg, amíg a gomba elég levet nem enged, nehogy leégjen. (Nem kell alá külön vizet önteni, mert a gomba párolódás közben elég sok vizet enged!)
Lefedve addig pároljuk, míg félpuha nem lesz. Ekkor keverjük hozzá a tejfölt, és pároljuk tovább, amíg a szaftja be nem sűrűsödik. Ameddig a gomba fő, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet - illik hozzá a rizs, a tészta, vagy éppen a tarhonya.

Tálaláskor szedjük a köretet tányérra, és kanalazzuk rá az elkészült tejfölös gombapaprikást. Ízlés szerint kínálhatunk hozzá fejes salátát, vagy savanyúságot.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL