SZÉPSÉG

A legjobb házi szépítőszerek, melyek csodákat művelnek

Szerző:
Szabó Anna
Az otthoni bőrápolás előnye, hogy a konyha és a hűtőszekrény tele van olyan nyersanyagokkal, amelyek nagyszerűen felhasználhatók szépítkezési célra is. Így a kis „kozmetikai boszorkánykonyhánkban” varázslatos hatású, tápláló pakolásokat készíthetünk.

 

Némely ételféleséget nem csak enni, hanem kenni is lehet

Lényeges szempont:
 a pakoláshoz mindig kifogástalanul egészséges, friss nyersanyagokat használjunk. A pakolómasszát az arc- és nyakbőrre, továbbá a naponta igénybe vett kéz bőrére vigyük fel.


Tejföl és élesztő

A vitaminokban, zsírokban gazdag tejfölt kézzel, ecsettel, vagy kozmetikai vattával vigyük fel az előzőleg letisztított arcra, és egészen addig hagyjuk rajta, amíg az teljesen be nem ivódik a bőrbe. 

A B-vitaminokban gazdag élesztőből 5 dkg-ot keverjünk el annyi tejjel, vagy joghurttal, hogy kenhető masszát kapjunk. Ecsettel vagy kézzel vigyük fel a bőrünkre. Arcunk nagyon hálás lesz a kis kényeztetésért, és ragyogóan sima, selymes lesz. 



Tejpor

A tejpor kitűnő alapanyag a száraz arcbőrre készített pakoláshoz. Két evőkanál narancslevet, egy tojássárgáját keverjünk el annyi tejporral, hogy kenhető masszát kapjunk. Egyenletesen vigyük fel arcunkra, és legalább 10-15 percig hagyjuk rajta. A végén langyos vízzel öblítsük le. Ez a pakolás felüdíti a környezeti ártalmaknak kitett bőrt.


Ha szórakozni, bulizni mész…

Az „alkalmi” pakolás néhány órára kisimítja az apróbb ráncokat, telíti a bőrt. Egy tojásfehérjét néhány csepp citromlével verjünk habbá, és kenjük fel a bőrünkre. Legjobb, ha ezt a műveletet fürdés közben végezzük.



A banán szépítő, regeneráló hatása

Két evőkanál banánpépet, egy evőkanál tejszínt vagy tejfölt, néhány csepp citromlevet, egy mokkáskanál mézet keverjünk össze, és a szokásos módon kenjük fel az arcbőrünkre. Kb. 10-15 percig hagyjuk rajta, majd langyos vízzel öblítsük le.



A burgonya „szépítőszerként” is megállja a helyét

Egy-két nyers burgonyát reszeljünk le, levét nyomkodjuk ki, és egyenlő arányban keverjük össze tejföllel, vagy tejszínnel. A folyékony pakolás kozmetikai vattalapokkal itassuk fel, és így helyezzük az arcbőrünkre. 



Paradicsomlé a zsíros bőrért…

A paradicsomlevet kozmetikai vattalapokra itassuk fel és helyezzük a bőrre. A pakolás zsírtalanítja, táplálja, hidratálja a bőrt. Erre a célra paradicsompürét is használhatunk – például ásványvízzel felhígítva. Így még hatásosabb lesz a pakolásunk, hiszen érvényesül a gyógyvíz ásványi anyagainak kedvező hatása is.



Vitamint a bőrnek!

A méz, tejjel és élesztővel elkeverve ellátja a bőrt vitaminokkal. A méz egyébként a sápadt ajkakat is színesebbé varázsolja. Semmi mást nem kell tennünk, mint ajkunkat mézzel masszírozni néhány alkalommal. Néhány kezelés után sokkal színesebb lesz.



Alma a bársonyosan sima bőrért…

Két almát főzzünk meg egy kevés tejben, keverjünk hozzá egy tojássárgáját. A pakolást finoman vigyük fel a bőrünkre, és legalább 10 percig hagyjuk fent. 



A zöldpaprika szépítő hatása

Egy evőkanál összezúzott paprikamasszához keverjünk egy evőkanál tejszínt és vigyük fel a bőrre. Arcunk ragyogóan sima, és selymes lesz.



Kozmetikai „csodaszer” az uborkalé

Az uborka levével való kezelések után a bőr bársonyosan sima, opálos fényű lesz. Természetesen hidratáló hatása van, a bőrt telíti, feszessé teszi. Nem szükséges mindennap uborkát vásárolni, elég egy darabot venni, és hűtőszekrényben tárolni. Minden este egy ujjnyi darabkát vágjunk le belőle, és tiszta kézzel nyomkodjuk ki a kezeléshez szükséges mennyiségű levet. Gyorsabban kinyerjük az uborkalevet, ha előbb lereszeljük. Hozzákeverhetjük megszokott krémünkhöz, és úgy is felkenhetjük az arc- és nyakbőrre.



Sárgarépa a barna bőrért…

A sárgarépapép tejszínnel elkeverve kiváló hatást gyakorol a bőrre, sőt, még természetesen elszínezi azt. 


Természetesen ezzel a házilag elkészíthető pakolások palettája korántsem teljes. Mellette azonban elengedhetetlen, hogy fogyasszunk minél több nyers zöldfélét, gyümölcsöt, eredeti állapotban, vagy salátának elkészítve, mert vitaminjaik és ásványi anyagaik belülről is szépítik bőrünket.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL