FOGYÓKÚRA

A három fogyókúrás titok: csili, bors és mustármag

Szerző:
Szabó Anna
Ha étrendedbe beilleszted a csilit, a borsot és a mustármagot, akkor jóval több kalóriát égethetsz el, és a fogyókúrád sokkal eredményesebb lesz. A karcsúsító fűszerek bevetésével meglepő fogyásban lehet részed. Némely csípős fűszernek meg van az az áldásos hatása, hogy képesek felgyorsítani a zsírégetést, ezáltal fontos részét képezik a diétáknak.

 

A csípős fűszerek zsírégető hatékonyságát régóta kutatják, és be is bizonyosodott, hogy csilivel, borssal vagy erős mustárral fűszerezett ételek akár 25%-al is felgyorsíthatják az anyagcserét. Ha kevésbé bírod az erős csili, vagy bors ízét, akkor válaszd a mustárt, hiszen ezt a remek fűszert salátaöntetekhez is kiválóan alkalmazhatod ketchup vagy majonéz helyett. Érdemes megfontolni, hiszen a mustár nem csak nagyon ízletes, a zsírégető hatása mellett a zsírtartalma is igen kecsegtető, ugyanis nincs benne egy gramm se. Igazán nem nehéz beépíteni az étrendbe, ez a különleges ízű fűszer képes a legunalmasabb ételeket is feldobni. Ráadásul mustármag annak ellenére, hogy parányi, telve van hasznos tápanyagokkal. Nagyon magas a szelénium- és a tripofánaminosav-tartalma, minek hatására csökken az étvágyad, és kevésbé kívánod a magas cukortartalmú ételeket. Gazdag omega-3 zsírsavakban is, emellett tartalmaz még magnéziumot, vasat, foszfort és kalciumot. Fehérjében és rostokban is gazdag, így nemcsak a zsírégetést segíti, de méregtelenít, és emésztésre is jó hatással van.


Nem varázsszer


Önmagában azzal, hogy több mustárt, mustármagot, csilit vagy borsot eszel, természetesen nem fogod elérni a kívánt súlycsökkenést. Egyik sem varázsszer, csupán hatékonyan befolyásolják az anyagcsere folyamatokat. A zsírégető fűszereket mindig egészséges, alacsony kalória- és zsírtartalmú táplálékokkal érdemes párosítani, így tudják kifejteni jótékony hatásukat. A csilit érdemes levesek, keleti ételek, vagy olaszos tészták fűszerezéséhez alkalmazni, a húslevesekhez is remekül passzol. Borssal szintén húsokat ízesíthetsz, de salátaönteteket is megbolondíthatsz vele. Húsok elkészítésénél használj mustáros pácot, de mustárszószt is készíthetsz natúr húsok, halak kísérőjeként, vagy könnyű előételként mustáros mártogatóst kínálhatsz friss zöldségek mellé.


Mustármag kúra


Ez a nagyon egyszerű kúra pár hét alatt teljes nagytakarítást végez a belekben. A mustármagkúra időtartama öt-hat hét, amikor is mindennap, a főétkezések előtt, éhgyomorra kell lenyelni egy kávéskanálnyi mustármagot, rágás nélkül, egy pohár vízzel. A mustármagok emésztetlenül haladnak át a szervezeten, de közben a bennük lévő anyagok kioldódnak, és a belekben lerakódott, bélfalra tapadt bélsártól megtisztítják a szervezetet. A bélrendszer salaktalanítása szintén jó hatással van a fogyásra. A kúrát egy évben elég kétszer megismételni. 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL