GASZTRO

Cukkinis zöldborsós tészta

Szerző:
Szabó Anna
Tele van a piac friss zöldborsóval, így nem is készülhet ebédre más, mint egy kb. 30 perc alatt összedobható cukkinis zöldborsós tészta. Húsmentes, mégis laktató étel, az ízéről pedig ne is beszéljünk.

 

Hozzávalók

- 1 db zsenge cukkini
- 30 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is)
- 1 cs újhagyma
- kisebb csokor petrezselyemzöld
- 5 dkg vaj (vagy margarin)
- 1 dl zöldség alaplé
- 1-1,5 dl főzőtejszín
- só
- őrölt bors
- 20 dkg metélt tészta


Elkészítés


A cukkinit ízlés szerint daraboljuk fel, az újhagymát kicsit vágjuk vastagabb karikákra. A borsót fejtsük ki, ha fagyasztottat használunk, akkor vegyük ki a hűtőből, hogy felengedjen, a petrezselyemzöldet pedig aprítsuk fel.

Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát és pároljuk üvegesre. Amikor már kellően megpárolódott, először adjuk hozzá a zöldborsót, majd a cukkinit is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, pároljuk tovább még néhány percig, majd öntsük fel a zöldség alaplével. Félig lefedve addig pároljuk, míg a leve majdnem teljesen elfő, és a zöldségek roppanósra puhulnak. Ekkor öntsük fel a tejszínnel, óvatosan keverjük össze, majd addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik. (Közben többször keverjük meg.)

Közben enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát, szűrjük le, és alaposan csepegtessük le, majd rögtön tálaljunk. Tálaláskor a lecsepegtetett tésztát halmozzuk a tányérra, kanalazzuk rá a tejszínes, cukkinis zöldborsót, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint reszelt sajttal is megszórhatjuk.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL