GASZTRO

Zabkekszes málnahabos torta

Szerző:
Szabó Anna
A hétvégére is össze lehet állítani ezt az egyszerű, sütés nélküli, habos tortát – főleg akkor, ha nincs kedved nagyobb sütkérezést rendezni. Biztos lehetsz benne, hogy a végeredménnyel maximálisan elégedett leszel, mivel nagyon finom. Ízlés szerint bármilyen keksszel, és gyümölcsdzsemmel készíthetsz hasonló tortát.

 

Hozzávalók


- 2 csomag Győri Édes Zabfalatok
- 3 dl habtejszín
- 2-3 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2-3 ek málnadzsem

Elkészítés

A habtejszínt kezdjük el kemény habbá verni, majd amikor már kezd habosodni, apránként adjuk hozzá a porcukrot, és a vaníliás cukrot. Ezután egy keverőkanállal apránként, óvatosan keverjük a habhoz a málnadzsemet.

Egy tálcára tegyünk le egy sor (7 db) zabkekszet, kenjük meg a málnahabbal, a hab tetejét szintén rakjuk ki keksszel, és ismételten fedjük le a habbal. Ezt addig ismételjük, míg el nem fogyott a keksz, és a málnahab. Az elkészült tortát tegyük be néhány órára a hűtőbe, hogy a keksz magába szívja a habot, és megpuhuljon.

Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk. A málnahabtól a zabkeksz kellően megpuhul, de nem ázik el, és az ízek jól összeérnek. A málnadzsem helyett, ízlés szerint más gyümölcsdzsemmel is ízesíthetjük a tejszínhabot.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL