SZÉPSÉG

A láb - a lélek tükre?

Szerző:
Szabó Anna
Gondoltad volna, hogy minden, ami megjelenik a lábunkon - egy bőrkeményedés, egy tyúkszem -, az mind a legbelső érzéseink tükröződése? A lábak szinte mindig láthatóak, könnyű szemügyre venni, megfigyelni őket, minden láb egy élettörténet.
A test energiaközpontjai

Maga a láb is felosztható hét csakrára, mindegyik megfelel egynek-egynek a testünk hét energiaközpontja közül. Például az első csakra, a sarkunk és a kisebb lábujjaink között a félelmet és haragot jelképezi, ha az ember fizikailag érzi a félelmet, ha fenyegetve érzi magát. És miután a talpunknak ez a része köt az anyaföldhöz is, az, akinek nagy a sarka, mindig stabil, érzelmileg is, akinek pedig apró sarka van, az gyakran kiegyensúlyozatlan, szinte éteri, és gyakran nem gondolkodik praktikusan.


A lábak nyelve

Nem véletlen, hogy rengeteg olyan, ma már átvitt értelmű kifejezésünk van, amiben megjelenik a lábfej valamelyik része: a sarkára áll, két lábbal áll a földön, stb. Figyeld csak meg a gyerekeket: ők sokszor még nem tudják, vagy nem akarják elmondani szóban az érzelmeiket, de nézd csak meg, hogyan állnak a lábukon, az mindent elárul.

És figyeld meg magadat is, vedd észre, hogy a talpad nem csak a testednek a talajjal érintkező része, sokkal több annál. Segít megérteni saját énedet.


Mit mondanak rólad a lábaid?

Nézd csak meg jól – egy tükör nem árt, hogy az egész talpfelületedet egyszerre vehesd szemügyre. Vajon az alábbiak közül igaz valamelyik rád is?


Égő, piros talpak, gombásodás
 

Szomorúság, fájdalom, szükséged volna mások elismerésére, hogy tudomásul vegyék végre, mit tettél le az asztalra, hogy megdicsérjenek.
Engedd el ezt a kívánkozást. Nem arra van szükséged, hogy mások elismerjenek. Amíg az elimerést, a dicséretet másoktól várod, a külvilág állandóan képes les téged befolyásolni, a maga képére formálni, irányítani, kizsákmányolni. Dolgozz azon, hogy te magad légy elégedett önmagaddal.

Tyúkszemek és bőrkeményedések

Megkeményítetted magad, hogy védve legyél a külvilágtól. Bezárkóztál. Nem akarsz már látni, hallani, érezni. Kérdezd meg magadtól, mikor, miért történt mindez. Miért félsz előre haladni, lépni még egyet? Mi az, ami visszatart attól, amit úgy szeretnél megtenni? A családod uralja az életedet? Nem kellene elkezdened olyan életet élni, amilyet te magad szeretnél? Ugye igen. És mit tehetsz azért, hogy megváltozzanak a dolgok?

 Túl magas talpív

Túlzottan vágysz a tökéletességre.
Engedd el magad, lazíts. Ne tűzz ki magad elé megvalósíthatatlan célokat, vedd már kicsit lejjebb a mércét.  És akkor nem leszel folyamatosan csalódott, hogy nem vagy képes “teljesíteni”. Vedd észre, az emberek annak szeretnek, ami vagy, és nem várják tőled hogy abszolút tökéletes legyél.

 



Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL