KÖZÉRZET

Gyógyulj és szépülj kortyonként!

Szerző:
Szabó Anna
Szeretnél rövid időn belül megszépülni, kitisztulni, feltöltődni ásványi anyagokkal? Próbáld ki az ivókúrát, utána olyan leszel, mintha kicseréltek volna!


Mint már korábban többször megírtuk, hazánk valóban gyógyvíz nagyhatalom. Ám, ezúttal nem a pancsolós-külsőleg gyógyító fajtákról szeretnék szót ejteni, hanem az ivókúrák során használatosokról. Talán nem is hinnéd, mennyi betegséget kezelhetsz velük! De olyan nagy sztárok, mint például Madonna és Demi Moore gyakorta vetik be, ha egy-egy fellépés, szerep kedvéért hirtelen le kell adniuk pár kilót, vagy csak szeretnék megnövelni energiaszintjüket. Ugyanis amellett, hogy gyógyít, egyszerre kiüríti a méreganyagokat a szervezetből, és pótolja a hiányzó ásványi anyagokat. Számos wellnessszállóban akár egynapos kúrára is „benevezhetsz”, aminek nagy előnye, hogy szakember felügyelete mellett történik, és ha netalán jelentkezik bármilyen mellékhatás (mint például a fáradtság, felpuffadás), azt adott esetben nem a munkahelyeden kell végigélned, hanem bármikor félrevonulhatsz.

Éppen ezért bármilyen ivókúrába belekezdenél, azt tanácsolom, mindenképpen kérd ki egy orvos véleményét. Ezek a vizek ugyanis, hiába kaphatóak ugyanúgy szabadon palackozott formában, mint más ásványvizek, igenis erős hatásukkal olyan nem kívánt tüneteket is kiválthatnak, amire semmi szükséged nincs. Szóval, más gyógykészítményekhez hasonlóan kell alkalmaznod őket. És most következzék a választék:

Egyszerű szénsavas vizek: 1 g szénsavat tartalmaznak literenként, ajánlott idült gyomorhurutra, de kerülendő gyomorfekélykor.

Földes-meszes ásványvizek: ezek a vizek literenként legalább 1 g ásványi anyagot és szénsavat tartalmaznak – de előfordulhat ennél magasabb is. Ezek az ásványi anyagok a kalcium, a nátrium, valamint a kálium-hidrogénkarbonát. Ajánlott bélmozgás fokozására, mészhiánykor, ám kerülendő súlyos székrekedéskor. Ha ilyen vizet szeretnél inni, akkor keresd a boltok polcain a balfi, a harkányi, a balatonfüredi, a kékkúti és a parádi Szent István-forrásból származó vizeket.

Lúgos (alkáliás) ásványvizek: ilyen a Salvus víz, a parádi csevice, a Balfi és a szegedi Szent Anna-forrás vize. Ezek lúgosító hatásukat literenkénti legalább 1 g nátrium- és kálium-hidrogénkarbonátnak, szén-dioxidnak és konyhasónak köszönhetik.

Keserű- és glaubersós vizek: hashajtóhatásukról már bizonyára hallottál, abban már nem vagyok biztos, hogy egyéb gyomor-, bél-, máj- és epebetegségekre kifejtett jótékony hatásáról is. Pedig nem véletlenül az egyik legkedveltebb gyógyvíz napjainkban is. Gyógyító tulajdonságaikat nátrium-szulfáttal érik el.

Jódos-brómos vizek: ahogy az elnevezésük is utal rá, jódot és brómot tartalmaznak a konyhasó mellett. Ez az egyik olyan gyógyvíz mellyel nagyon óvatosan kell bánni, mivel erőteljes hatást fejt ki a pajzsmirigyre. Ha erre van szükséged, akkor keresd a sóshartyáni, debreceni, hajdúszoboszlói, és az egri Dobó-forrásból származó vizeket.

Radioaktív vizek: ismert az anyagcsere- és a belső elválasztású mirigyeket befolyásoló hatása, ezeken kívül kiváló fájdalomcsillapító szer. Jótékony tulajdonságait többek között rádiumion tartalmának köszönheti.



 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL