Hozzávalók 25x10x7 cm-es formához
- 12 dkg búzadara
- 7 dl tej
- 8 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 db tojás
- 6 dkg vaj
- reszelt citromhéj
- 5 dkg mazsola
- édes morzsa (2 db babapiskótából)
Elkészítés
Egy formát kenjünk ki vajjal, a babapiskótát morzsoljuk össze, és hintsük meg vele. A tejet öntsük egy serpenyőbe, adjuk hozzá a fele mennyiségű cukrot, és a búzadarát, majd folyamatosan kevergetve főzzük jó sűrűre. A megfőzött darát vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett adjuk hozzá a vajat, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, a reszelt citromhéjat, és a mazsolát.
A tojások fehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá az ízesített masszához. Végül öntsük bele a kivajazott, és édes morzsával megszórt formába. Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük kb. 30 perc alatt szép aranybarnára.
A sütőből kivéve szórjuk meg ízlés szerint porcukorral, majd lekvárral, vagy málnaszörppel megcsorgatva tálaljuk!
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK