GASZTRO

Darafelfújt

Szerző:
Szabó Anna
Kisgyermekként biztosan neked is az egyik nagy kedvenced a tejbegríz volt. Sőt, lehet, hogy ez felnőtt korodra sem változott, hiszen ha valami édességre vágysz, és nincs más ötleted, akkor pillanatok alatt elkészítheted. Az tejbegrízből azonban most darafelfújt lesz, és az ízesítésnek és a sütőben eltöltött időnek köszönhetően átalakul egy habkönnyű desszertté.

 

Hozzávalók 25x10x7 cm-es formához


- 12 dkg búzadara
- 7 dl tej
- 8 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 db tojás
- 6 dkg vaj
- reszelt citromhéj
- 5 dkg mazsola
- édes morzsa (2 db babapiskótából)

Elkészítés


Egy formát kenjünk ki vajjal, a babapiskótát morzsoljuk össze, és hintsük meg vele. A tejet öntsük egy serpenyőbe, adjuk hozzá a fele mennyiségű cukrot, és a búzadarát, majd folyamatosan kevergetve főzzük jó sűrűre. A megfőzött darát vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett adjuk hozzá a vajat, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, a reszelt citromhéjat, és a mazsolát.

A tojások fehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá az ízesített masszához. Végül öntsük bele a kivajazott, és édes morzsával megszórt formába. Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük kb. 30 perc alatt szép aranybarnára.

A sütőből kivéve szórjuk meg ízlés szerint porcukorral, majd lekvárral, vagy málnaszörppel megcsorgatva tálaljuk!

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL