GASZTRO

Ricottás zöldborsós csirkemell

Szerző:
Szabó Anna
A ricottát általában süteményekhez, édesen szoktuk felhasználni, ám ezúttal szakítottunk a hagyományokkal. Igazán könnyen, és gyorsan elkészíthető, és nem utolsó sorban még diétázóknak is bátran ajánljuk ezt az ételt. Nagyon laktató, így ennek a mennyiségnek az elkészítésével három személy részére bőséges ebédet tálalhatunk.

 

Hozzávalók 20 x 30 tepsihez

- 2 db csirkemellfilé
- 20 dk zöldborsó (fagyasztott)
- 50 dkg ricotta
- 1 nagydoboz natúr joghurt
- reszelt sajt
- 2 ek zsemlemorzsa
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fehérbors
- kakukkfű
- bazsalikom
- szerecsendió
- olívaolaj

Elkészítés

A csirkemellet vékonyan felcsíkozzuk, és serpenyőben felhevített olajon fehéredésig pirítjuk. Közben ízlés szerint sózzuk, és megszórjuk a fűszerekkel. A serpenyőből kiszedve tepsibe tesszük.

A serpenyőbe, amibe a húst pirítottuk, beletesszük a zöldborsót és párolni kezdjük. Kevés vizet öntünk rá, majd vékonyan rászeletelünk két gerezd fokhagymát. Enyhén sózzuk, és puhára pároljuk. Ha megpárolódott szűrőkanállal kiszedjük a serpenyőből és a tepsiben lévő csirkemellhez keverjük, tetejét megszórjuk zsemlemorzsával.

A ricottát összekeverjük a joghurttal, ízlés szerint sóval ízesítjük, belenyomjuk a megmaradt fokhagymagerezdeket, majd a tepsiben lévő húsos borsós keverék tetejére öntjük, és egyenletesen elsimítjuk. Végül a tetejét reszelt sajttal jól megszórjuk. Előmelegített sütőbe helyezzük, és közepes lángon szép pirosra sütjük.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL