GASZTRO

Zöldséges bulgursaláta

Szerző:
Szabó Anna
Néha egy könnyedebb ebédre is szükség van, ezért hoztuk most ezt a finom salátát. Nem kell órákat tölteni a konyhában, mert bő félóra alatt el is készül. Annak ellenére, hogy csak egy kevés sült virsli van benne, sok-sok zöldséggel és a bulgurral, igencsak laktató. Vegetáriánusok a virsli elhagyásával, szintén élvezhetik ezt a remek ételt.

 

Hozzávalók


- 10 dk bulgur
- 10 dk zöldborsó (fagyasztott)
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1-2 db paszternák
- 2 pár virsli
- só
- 1 húsleveskocka


Elkészítés


A zöldségeket megtisztítjuk, és kisebb, vékonyabb darabokra vágjuk. A még fagyott állapotban lévő zöldborsót beletesszük egy fazékba, felöntjük vízzel, és amikor már majdnem forr, beletesszük a bulgurt, a feldarabolt zöldségeket, a húsleveskockát és ízlés szerint megsózzuk. Addig főzzük, míg a zöldségek és a bulgur megpuhulnak, majd leszűrjük, jól lecsepegtetjük, és egy tálba tesszük.
A virslit karikákra vágjuk, majd egy serpenyőben egy kevés olajon néhány perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor már kellően megpirult, óvatosan a zöldséges bulgurhoz keverjük.

Öntet

- 4-5 ek olívaolaj
- 2 ek tárkonyecet
- 2 ek fehérbor
- 2 ek méz
- 1 tk csípős, magos dijoni mustár
- csipet só
- őrölt fehérbors
- 2 ek aprított petrezselyemzöld

Egy tálkába beletesszük az öntet hozzávalóit, simára keverjük, majd megszórjuk petrezselyemzölddel. Végül ráöntjük a zöldséges, virslis bulgurra, és óvatosan összeforgatjuk. Lefedve, egy kicsit állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tálalhatjuk a salátát melegen, vagy éppen hidegen, mert mindkét változata nagyon finom, és laktató.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL