GASZTRO

Karalábés húsgombócok

Szerző:
Szabó Anna
Szerencsére friss, zsenge karalábé most kapható a zöldségesnél, így ez az étel még ízletesebb ilyenkor. Ízre szinte éppen olyan finom, mint a töltött karalábé, még a hozzávalók is ugyanazok, mégsem kell vele sokáig bajlódni, mert hamar elkészül.

 

Hozzávalók

- 2 db karalábé
- 70 dkg darált hús
- 1 db vöröshagyma
- 2 db tojás
- petrezselyemzöld
- 2 marék rizs
- só
- ételízesítő
- őrölt bors
- szerecsendió
- pirospaprika
- 2 ek. liszt
- tejföl
- olívaolaj

Elkészítés

A karalábét megpucoljuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A vöröshagymát apróra vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk. Egy edényben olajat hevítünk, és megdinszteljük rajta a hagymát. Amikor már kezd üveges lenni, hozzáadjuk a lereszelt karalábét, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, jól összekeverjük és felöntjük egy kevés vízzel. Ízlés szerint ételízesítővel, sóval, borssal ízesítjük, és puhára pároljuk.

A darált húst szintén ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk a rizst és az egész tojásokat, majd jól összekeverjük. Ezután egyforma méretű gombócokat formálunk belőle, beletesszük egy lábosba, felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje és puhára főzzük. A főzésből visszamaradt lébe beleöntjük a megpárolt karalábét és lassú tűzön tovább főzzük. Közben rántást készítünk, melyet beleöntünk a karalábés lébe és kézi habverővel simára keverjük. Állandó keverés mellett néhány percig még főzzük, hogy kellően besűrűsödjön, végül visszahelyezzük a húsgombócokat, és hagyjuk, hogy egyet rottyanjon a tűzön.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL