Hozzávalók
- 1 cs. leveles tészta
- 1 cs. vaníliás pudingpor (főzős)
- 1 cs. vaníliás cukor
- 4 ek. kristálycukor
- 3 dl tej
- 2 ek. rumaroma (el is hagyható)
- 5 g porzselatin
- 2 dl habtejszín
- 20 dkg ribizli
Elkészítés
Az előnyújtott leveles tésztából szúrjunk ki kb. 8 cm-es köröket, majd helyezzük rá egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Villával több helyen szurkáljuk meg a tésztát, hogy sütés közben ne púposodjon fel a közepe. Helyezzük előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük szép pirosra, ropogósra. A sütőből kivéve helyezzük rácsra, és egészen hűtsük ki.
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a rumaromát és a maradék tejet.
Kb. fél deci tejet melegítsünk meg, adjuk hozzá a zselatint, és addig keverjük, míg teljesen fel nem oldódik. Ezután keverjük hozzá a pudingos tejhez. A keveréket tegyük fel a tűzre, és állandó keverés mellett főzzük néhány perc alatt sűrűre, majd teljesen hűtsük ki.
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, robotgéppel keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudinghoz.
A ribizli szemeket mossuk meg. és csepegtessük le alaposan. Néhány szemet villával nyomkodjunk össze, majd az egész szemekkel együtt adjuk a krémhez, és óvatosan keverjük össze.
Tálalás előtt a teljesen kihűlt tésztakorongokra kanalazzuk rá a ribizlis vaníliakrémet, és ízlés szerint díszítsük pár szem ribizlivel, mandulaforgáccsal.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK