GASZTRO

Leveles tortácskák ribizlis vaníliakrémmel

Szerző:
Szabó Anna
A habos ribizlis krém, elkanalazgatva már önmagában is nagyon finom, de a ropogósra sült leveles tésztával az igazi. Ribizli helyett természetesen ízlés szerint másfajta gyümölccsel is elkészíthetjük - egy biztos, a siker nem marad el!

 

Hozzávalók

- 1 cs. leveles tészta
- 1 cs. vaníliás pudingpor (főzős)
- 1 cs. vaníliás cukor
- 4 ek. kristálycukor
- 3 dl tej
- 2 ek. rumaroma (el is hagyható)
- 5 g porzselatin
- 2 dl habtejszín
- 20 dkg ribizli

Elkészítés

Az előnyújtott leveles tésztából szúrjunk ki kb. 8 cm-es köröket, majd helyezzük rá egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Villával több helyen szurkáljuk meg a tésztát, hogy sütés közben ne púposodjon fel a közepe. Helyezzük előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük szép pirosra, ropogósra. A sütőből kivéve helyezzük rácsra, és egészen hűtsük ki.

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a rumaromát és a maradék tejet.

Kb. fél deci tejet melegítsünk meg, adjuk hozzá a zselatint, és addig keverjük, míg teljesen fel nem oldódik. Ezután keverjük hozzá a pudingos tejhez. A keveréket tegyük fel a tűzre, és állandó keverés mellett főzzük néhány perc alatt sűrűre, majd teljesen hűtsük ki.

A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, robotgéppel keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudinghoz.

A ribizli szemeket mossuk meg. és csepegtessük le alaposan. Néhány szemet villával nyomkodjunk össze, majd az egész szemekkel együtt adjuk a krémhez, és óvatosan keverjük össze.

Tálalás előtt a teljesen kihűlt tésztakorongokra kanalazzuk rá a ribizlis vaníliakrémet, és ízlés szerint díszítsük pár szem ribizlivel, mandulaforgáccsal.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL