GASZTRO

Vasárnap reggeli kifli saját kezűleg

Szerző:
Szabó Anna
Kívül ropogós, belül foszlós – így lehet jellemezni ezeket az isteni kifliket. Ha rászánod magad az elkészítésére, biztos lehetsz benne, hogy nem lesz türelmed kivárni, hogy teljesen kihűljön, még langyosan hozzálátsz a teszteléshez.

 

Hozzávalók 8 db kiflihez

- 17 dkg BL-55 liszt
- 17 dkg rétesliszt
- 2 dkg élesztő
- 1 dl langyos víz
- 1 dl langyos tej
- 2,5 dkg puha vaj
- 1 ek olaj
- 1,5 tk só
- 0,5 tk cukor

Elkészítés

A hozzávalókat a kenyérsütőgépbe tesszük, amely kb. másfél óra alatt szépen megdagasztja és megkeleszti a tésztát. (Természetesen kézzel is lehet dagasztani és meleg helyen keleszteni.)

Amikor a gép végzett a kelesztéssel, a tésztát lisztezett felületre borítjuk, kör alakúra kinyújtjuk, és éles késsel 8 egyenlő cikkre felvágjuk. Mindegyik cikket a szélesebb végétől kezdve feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egymástól kicsit távolabb. Konyharuhával letakarjuk és egy órán át így kelesztjük tovább.

A megkelt kifliket langyos vízzel lespricceljük, megszórhatjuk ízlés szerint magvakkal vagy sóval. Előmelegített sütőbe tesszük, de úgy, hogy egy pohár vizet löttyintünk a sütő aljába, hogy gőz keletkezzen. 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL