GASZTRO

Almás rétes filotésztából

Szerző:
Szabó Anna
Ez is egyfajta rétestészta, bár egy kicsit vastagabb marad a nyújtás, és a sütés során, de ennek következtében dolgozni is sokkal könnyebb vele, mint a hagyományos rétestésztával. Mi arra voksolunk, hogy egy próbát mindenképpen megér.

 

Hozzávalók 4 db réteshez

- 20 dkg liszt
- 2 g só
- 145 ml víz
- 15 ml olívaolaj
- kukoricaliszt a nyújtáshoz


Elkészítés

A lisztet, a sót, és a vizet robotgéppel összekeverjük. Amikor a tészta már kezd összeállni, vékony sugárban belecsorgatjuk az olívaolajat, majd közepes fokozaton 3-4 percig tovább dagasztjuk, hogy egy lágyabb, sima tésztát kapjunk.

A tésztát egy kicsit átgyúrjuk, és négy részre osztva, gombóccá formáljuk. Kukoricaliszttel megszórt tálcára helyezzük, folpack fóliával lefedjük, és legalább 2 órára a hűtőbe tesszük pihenni.

A pihentetett tésztát sodrófával egész vékonyra nyújtjuk, nedves konyharuhára helyezzük, és megszórjuk a töltelékkel.


Töltelék

- alma
- mazsola
- cukor
- őrölt fahéj
- citromlé
- vaníliás cukor

Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, egészen vékonyra szeleteljük, majd citromlével megcsepegtetjük. Megszórjuk ízlés szerint kristálycukorral, őrölt fahéjjal, és hozzákeverjük a mazsolát is. 10-15 percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

A konyharuhára helyezett filotésztára ráterítjük a lecsepegtetett almás tölteléket, a két oldalát behajtjuk, és a konyharuha segítségével feltekerjük.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd egymástól kicsit távolabb ráfektetjük a feltekert réteseket. Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Tálalás előtt porcukorral megszórjuk, majd éles késsel, ízlés szerint felszeleteljük.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL